Süleyman Soylu: Bir siyasi parti, CHP tarafından baraj aştırılmıştır

Süleyman Soylu, AKP İlçe Başkanlığı'nda 24 Haziran korsan seçimlere dair açıklamalarda bulundu

Süleyman Soylu: Bir siyasi parti, CHP tarafından baraj aştırılmıştır

Süleyman Soylu, AKP İlçe Başkanlığı’nda 24 Haziran korsan seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu, milletvekili adayı olduğu İstanbul 2. bölgede bulunan ilçelere ziyaretleri dahilinde Kasımpaşa’daki Beyoğlu AKP İlçe Başkanlığına gitti. Burada konuşan Soylu, ilçe teşkilatı üyelerine seçim dönemindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Türkiye için yeni bir milat, yeni bir başlangıç yeni bir heyecan ve inanıyorum ki tüm hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimiz çok güzel bir adım” diye konuştu.

‘Sükun içerisinde geçen bir seçim oldu’

Seçim dönemine ilişkin de konuşan Süleyman Soylu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir, iki olay haricinde Allah’a hamdolsun bir demokrasi bereketi yaşandı. Bu demokrasi bereketi içerisinde Türkiye’nin her tarafından geçmiş seçimlere oranla en olaysız, sükun içerisinde Türkiye’nin her noktasında bir seçim oldu. Gerek olay sayıları açısından gerek bize yansıyanlar açısından bizim en çok sevineceğimiz, bir de bütün dünyaya nazire olurcasına katılımı çok yüksek bir seçim oldu. Bu seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsili açısından kullanılan oyların yüzde 100’ü milli iradeye yansımıştır. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yansıması yüzde 98’in üzerindedir.”

‘Baraj, CHP tarafından aştırılmıştır’

“Birçok siyasi partinin birçok siyasi partiye oyu karışmıştır” diyen Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

“Maalesef Türkiye’de bugün barajı aşmayacağı net görülen bir siyasi parti, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından baraj aştırılmıştır. Bu açık ve nettir, bütün rakamlar ortadadır. Bu seçimden çıkarılacak çok önemli sonuçlar vardır. Bunlardan bir tanesi de budur. İnanıyorum ki milletimiz bunu çok iyi analiz etmiştir. Neyin ne olduğu açık bir şekilde seçim sonuçlarında görülmüştür.”