Süleyman Soylu: ABD silah ve mühimmat gönderip, timsah gözyaşı döküyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesinin açılışında konuştu.

Süleyman Soylu: ABD silah ve mühimmat gönderip, timsah gözyaşı döküyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesinin açılışında konuştu.

Süleyman Soylu, Batman’da 4 Ekim’de meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren 8 güvenlik görevlisi için ABD Büyükelçiliği’nin taziye mesajı yayımladığını hatırlatıp ardından “Vicdanı, etiği, ahlakı olmayan bir değerlendirmeyi ortaya koyuyor. Kilometrelerce öteye binlerce tır silah, mühimmat gönderiyorsun. Onlar etraftaki bütün coğrafyaya ateş saldığı gibi bizim güzel ülkemize de ateş salıyorlar. Ondan sonra timsah gözyaşları gibi bir hal ortaya koyuyorsun. Mafya filmlerinde olur, öldürürler sonra mezarının başına gider gözyaşı dökerler. Amerika gibi bir devlete mafyavari bir tavır hiç yakışmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Soylu, Diyarbakır’a ilişkin “Bizi boş verin, bu toprak buna müsaade etmez. Şunu çok net söylüyorum, iyi bir noktadayız. 2014 yılında tüm Diyarbakır’da 621 terör olayı oluyor. 2018 yılbaşından bu yana 4 terör olayı var Diyarbakır’da.” derken “İrademizi ve kararlılığımızı ortaya koyan bir Türkiye var. Dişimizi sıktığımızda üzerinden geçemeyeceğimiz bir mesele yok Allah’ın izniyle” diye konuştu.

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi gerileme dönemine mahkum etmeye ve Batı ile aramızdaki uçurumu açık tutmaya çalışanların ortaya koyduğu süreçtir. Ortadoğu’daki iddiaları Suriye değildir, Irak değildir, Fas, Yemen değildir. Balkanlardaki iddiaları oradaki ülkeler değildir. Bu coğrafyanın en önemli özelliği olan ve bugün ayakta durursa etrafındaki coğrafyaya kan veren, can veren, umut veren Türkiye’dir. İddiaları Türkiye’dir ve Türkiye’yi diz çökertip, zayıflatmaktır. Ama bu iddialarına ulaşmaları da mümkün değildir.”

Soylu, görevden alınan belediye başkanları yerlerine kayyum atanmasına ilişkin olarak “Görevden alındılar da Türkiye kaybetti mi? Hem Diyarbakır kazandı hem Türkiye kazandı hem de coğrafya kazandı. Biz kulağı dışarıya kapalı insanlar değiliz. Bir yandan teröre karşı sürekli operasyon halindeyiz. Diğer taraftan da şehir ve kırsal yaşamı kendi normallerine döndürmek için gerekli altyapıyı hep birlikte kurmaya çalışıyoruz. Hiç kıvırmasınlar. Paraları PKK’ya göndermeselerdi, Kandil’e biat etmeselerdi, niyetlerini halis tutsalardı, onlar da yaparlardı.” dedi.

Söz konusu yerlerde yapılan hizmetler için kullanılan kaynakların, belediyelerin kendi kaynakları olduğunu vurgulayan Soylu, “.” diye konuştu.

Soylu, gençlere ise “Akıllarında Murat Karayılan olmasın, Cemil Bayık olmasın, akıllarında dünyayı fetheden ve kendisine bütün dünyayı alkışlatan bilim adamlarımız olsun gayretinin ve heyecanının içerisindeyiz.” diye seslendi.