Stephen Hawking hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Stephen Hawking hayatını kaybetti

Stephen Hawking’in vefatı, çocukları Lucy, Timothy ve Robert tarafından bildirildi. Çocukları babalarının ölümüyle ilgili yazılı açıklamalarında “Sevgili babamızı bugün kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir bilim insanı, çalışmaları ve mirası yıllarca yaşayacak olağanüstü bir kişiydi” dedi.

Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamıyor ancak kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemi iletişim kuruyordu.

Hawking, Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere adlı 1988’de yayımlanan bilim kitabında, büyük patlama (Big Bang), kara delikler, ışık konikleri, superstring kuramı kavramlarını açıklamıştı.

Ailesinin, Hawking’le ilgili açıklamalarında şu ifadeler de yer aldı:

“Cesareti, azmi, mükemmelliği ve espri anlayışıyla dünya genelinde insanlara ilham verdi. Bir keresinde, ‘Eğer sevdiğiniz insanların evi olmasaydı, kainat o kadar güzel bir yer olmazdı’ demişti. Onu sonsuza dek özleyeceğiz.”