Star'ın şefinden 'o çocukları' sıvaması

AKP'den önce Türkiye'yi yöneten tüm iktidarları kastedecek şekilde yazısında "o çocukları" ifadesi kullanan Star yazarı Nuh Albayrak, savunma yapmak isterken daha komik duruma düştü.

Star'ın şefinden 'o çocukları' sıvaması

AKP’nin yayın organlarından Star’ın Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir köşe yazısında Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirirken “Türkiye’yi artık ‘o çocukları’ yönetmiyor” ifadesini kullanmıştı.

Büyü tepki çeken sözlerle kimi ya da kimleri kastettiği (!) anlaşılamayan Albayrak bugünkü köşesinde gelen tepkilere yanıt verdi. Albayrak, yazısındaki “o çocukları” şeklinde yazdığı ifadesinin “o. çocukları” şeklinde değiştirildiğini öne sürerek, “Aslında bu sahtekârlık üzerine, “Tam kendilerine yakışanı yapmışlar” deyip geçmek lazım.” dedi. AKP’li yazar, değiştirilmemiş haliyle de kast edilen anlamı aynı kalan ifadeyle ilgili çarpıtmalı savunmasında “Bu fitne ocaklarının, bu “hassas” etik anlayışı (!), etraflarındaki küfürbazlar için neden çalıştırmazlar acaba?” diye sorma cüreti buldu.

Albayrak’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Son yazımda ABD’nin son tehditlerini eleştirmiş, meselenin Brunson olmadığını ifade etmiştim.

Haklı olduğum ortaya çıktı ama bazıları yazdıklarımdan çok rahatsız olmuş.

12 Eylül darbesinden sonra, CIA Başkanı Henze’in; “Bizim çocuklar başardı” sözüne atıf yaparak “Türkiye’yi artık, ‘o çocukları’ yönetmiyor. ABD bağımsız bir ülke olduğumuzu anlamalı” ifademi, resmen, “O. Çocukları” şeklinde değiştirmişler.

Aslında bu sahtekârlık üzerine, “Tam kendilerine yakışanı yapmışlar” deyip geçmek lazım.

Ama işin içindeki yüzsüzlüğü ifşa etmem gerekiyor.

Bir kere bu fitne ocaklarının, bu “hassas” etik anlayışı (!), etraflarındaki küfürbazlar için neden çalıştırmazlar acaba?

Ulusalcı darbecilerden FETÖ işgalcilerine ve arkalarındaki değişmeyen emperyalistlere karşı duruşumuzdan rahatsız olan bu ABD uşaklarının, bizi asla susturamayacağını peşinen söyleyelim..”