Star'ın şefinden AKP'lilere 'MHP' uyarısı

AKP'li Star Gazetesi'nin başındaki isim, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye oy vermenin AKP için tehlikelerine işaret etti.

Star'ın şefinden AKP'lilere 'MHP' uyarısı

AKP’nin yayın organlarından Star Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 Haziran seçimleriyle AKP seçmeninin MHP’ye oy vermemesi çağrısı yaptı. Albayrak, MHP’ye oy vermenin muhalefet partilerine oy vermekle aynı olacağını söyledi.

AKP’nin Meclis’teki milletvekili sayısının çoğunluk oluşturmasının ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Bir AK Partilinin oyunu MHP’ye vermesinin, Cumhur İttifakı dışındaki herhangi bir partiye vermesinden farkı yoktur” dedi.

Albayrak’ın “Bu fitneyi boşa çıkarmak AK Parti’nin elinde” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Cumhur İttifakı” cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir işbirliğidir, parlamento seçiminde her iki parti birbirinin rakibidir. Yani bir AK Partilinin oyunu MHP’ye vermesinin, Cumhur İttifakı dışındaki herhangi bir partiye vermesinden farkı yoktur. Şer cephesinin Erdoğan düşmanlığı için dizayn etmeye çalıştığı parlamentoda, daha da kritik rol kazanacak olan MHP’nin, AK Parti’yi ne kadar zorlayacağı son dönemlerde yaşananlardan rahatça tahmin edilebilir. 24 Haziran’da AK Partililerin kaprisi, vesayetçi emperyalistlerin hain emellerine hizmet edeceğinden dolayı, Türkiye için 7 Haziran’dan daha büyük bir ihanet anlamına gelir.”