Star yazarı çocuk yaşta evlilik istedi: Fıtrata uygun düzenleme yapılmalı

AKP'nin yayın organı Star'ın yazarlarından Yakup Köse, evlilik yaşının 18'den aşağı indirilerek "dine ve fıtrata" uygun hale getirilmesini istedi.

Star yazarı çocuk yaşta evlilik istedi: Fıtrata uygun düzenleme yapılmalı

AKP’nin yayın organlarından Star‘ın yazarı, İBDA-C davasından hüküm giydiği bilinen Yakup Köse, evlilik yaşının 18’den aşağı indirilerek “dine ve fıtrata” uygun hale getirilmesini istedi.

Mevcut yaş sınırının mağduriyetlere neden olduğunu ileri süren gerici yazar, “Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı” ifadesini kullandı.

“İllâ bu mevzuda bir yasak konulacaksa evlilikten soğutma ve geç evliliğe teşvik yasaklanmalı” diyen Köse, “küçük yaştaki evliliklerin suç sayılmasından” yakındı.

Köse’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Devlet evlilik alt sınır yaşını 18 olarak belirlemiş. Her ne kadar bu karar kız çocuklarını korumaya mâtuf bir karar olsa da, cemiyetin yapısı göz önünde bulundurmadan alınan bir karar olduğundan mağduriyetlere sebep oluyor.
İnsanların evlenmemesi için her türlü engellemenin yapıldığı bir hengâmede, yasaya değil gönüllerine uyup evlenen insanlar büyük mağduriyetler yaşıyor. 18 yaşına girmeden evlenen erkekler ‘tecavüzcü’ diye hapse atılırken kadınlar da çocuklarıyla bir başına kalıyorlar. Şu garipliğe bakın ki, devletin kendisine tecavüz etti diye hapse attığı kocasının arkasından gözyaşı döken kadınlar her hafta da cezaevine ziyarete gidiyorlar.

Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı. Ak Parti bu mağduriyetlerin giderilmesi için geçici bir düzenleme yapmaya kalktı ama Batıcılar karşı çıkınca geri adım attılar.

Benim bahsettiğim geçici bir düzenleme değil kalıcı ve fıtrata uygun bir düzenleme.
İllâ bu mevzuda bir yasak konulacaksa evlilikten soğutma ve geç evliliğe teşvik yasaklanmalı.”