SP adayı Altan Tan: Kürtler AKP'ye çok ciddi bir yanıt verecek

Saadet Partisi Milletvekili adayı Altan Tan, “AK Parti bölgede bedel ödeyecek ve yok mesafesine gelecek ” dedi.

SP adayı Altan Tan: Kürtler AKP'ye çok ciddi bir yanıt verecek

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili adayı Altan Tan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmesinde “Ak Parti bölgede bedel ödeyecek ve yok mesafesine gelecek. 7 Haziran seçimlerinden daha kötü bir duruma düşecek” diye konuştu.

Tigris Haber‘e konuşan Altan Tan, Saadet Partisi’ne geçişiyle ilgili “Saadet Partisi’ne gidişim HDP dâhil herkesimin beklediği bir karardı. Biz daha önce BDP’deyken 2011 yılında bir blok olarak seçime gittik. Kürt sorunu dâhil Türkiye’deki bütün sorunları barış ve demokrasi içerisinde bir uzlaşı içerisinde çözümüne katkı sunacaktık. Ancak 2011’den itibaren yanlış politikalar devre sokuldu. Daha meclise gitmeden demokratik özerlik ilan edildi.” dedi.

“Yanlış olan her politikaya karşı çıktım, çözüm süreci, hendekler, PKK’nın savaş politikasına karşı çıktım.” diyen Tan, “2015 yılındaki seçimlerde ilk etapta ismim yoktu. Bu karanlık güçler beni aday yapmadılar. Sonra arkadaşlar İmralı’ya gitti binlerce telefon faks, mesaj gönderildi ve beni aday gösterdiler. Abdullah Öcalan’la bugün görüşme olsaydı listede yer alır mıydım almaz mıydım bilmiyorum. Ama Abdullah Öcalan’ın aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Öcalan demokrasiden barıştan yana, yani 2013’de olduğu gibi aynı yerde olduğunu düşünüyorum”  ifadelerini kullandı.

“SAADET MUHAFAZAKAR KÜRTLERE ALAN AÇIYOR”

AKP’nin 24 Haziran sürecinde düşük oy alacağını ileri süren Tan, “AK Parti çok kötü ve yanlış kararlar aldı. Hele MHP’yle kurulan ittifakla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bozkurt işreti yaparak her gün TV’lerde bu kadar terörist öldürüldük diyecek kadar bir savaş muhabiri durumuna geldi. Elle tutulacak ve savunulacak bir yanı yok. Hele hele yaptığı listede Kürt sorunuyla ilgilenen kim varsa liste dışı bırakılmış. Kürtler AK Parti’ye çok ciddi bir yanıt verecek. Ak Parti bölgede bedel ödeyecek ve yok mesafesine gelecek. 7 Haziran seçimlerinden daha kötü bir duruma düşecek” dedi.

Aday olduğu Saadet Partisi’nin ise bugünkü noktada Kürtlerin bütün taleplerine evet dediği belirten Tan, “Ortadoğu birliğine evet diyor, Kürtler arasındaki sınırları kaldırmak istiyor, anadilde eğitim ve bütün demokratik adımları atacağını söylüyor, demokratik bir yol açıyor ve muhafazakar Kürtlere alan açıyor” sözlerini sarfetti.