Soylu: Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de kaymakamız var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Azez'de, Cerablus'ta, Marel'de kaymakamımız var' dedi.

Soylu: Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de kaymakamız var

Denizli’de AKP’nin İlçe Kongresi’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerçekleşen Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, “Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de bugün kaymakamız var, emniyet müdürümüz var, jandarma komutanımız var” diye konuştu.

Bu sözlerinden sonra kendisiyle çelişecek şekilde “kimsenin toprağında gözümüz yoktur, hiçbir tarihte de olmamıştır” diyen Soylu’nun sözleri şu şekilde:

“Bugün evlatlarımız büyük mücadele veriyorlar, inşallah oralar sulha kavuşacak. 3,5 milyon misafirimiz de kendi topraklarıyla huzur içerisinde buluşacaklardır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur, hiçbir tarihte de olmamıştır. Suriye’de 2 bin kilometrelik sınırda huzur oluşturduk. 3.5 milyon Suriyeli bugün Türkiye’dedir ve biz millet olarak misafirlerimizi başımızın üstüne taç ettik. Cerablus’ta, Mare’de, Azez’de, El-Bab’da, 2 bin kilometrelik sınırda oluşturduğumuz huzur ile biz büyük bir milletiz. Biz onlara benzemeyiz. Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Azez’de, Cerablus’ta, Mare’de bugün kaymakamımız var, emniyet müdürümüz var, bugün jandarma komutanımız var ve orada tesis ettiğimiz huzur ile birlikte orada yüz bine yakın insanın tekrar kendi toprakları ile buluşmalarını, o çocukların annelerinin, babalarının, dedelerinin hatıraları ile buluşmasını sağlayan biziz. Biz büyük bir milletiz.”