Soylu: 1 Mayıs için kimseye yasak getirmedik; terör örgütleri olursa, biz de işin rengini değiştiririz

Soylu, 1 Mayıs kutlaması için kimseye "yasak getirmediklerini" belirterek “Terör örgütleri işin içinde olursa, biz de işin rengini değiştiririz” dedi

Soylu: 1 Mayıs için kimseye yasak getirmedik; terör örgütleri olursa, biz de işin rengini değiştiririz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs kutlaması için kimseye “yasak getirmediklerini” belirterek “Terör örgütleri işin içinde olursa, biz de işin rengini değiştiririz” dedi.

Memleketi Trabzon’da basın toplantısı düzenleyen Soylu, yurt çapında 1 Mayıs’ta 51 büyük etkinlik düzenleneceğini söyledi.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB yöneticilerinin kendisini ziyaret ettiğini ve ‘ortak anlayış içinde’ İstanbul’da 1 Mayıs’ın, Maltepe’deki dolgu alanında kutlanacağını belirten bakan, Türk-İş’in Hatay’da, Hak-İş’in de Adana’da olacağını aktardı.

Soylu ayrıca “1 Mayıs öncesi kimseye bir yasak getirmedik. 1 Mayıs’ı herkes istediği şekilde kutlayacak ancak bir tek şey; PKK, terör örgütleri eğer işin içinde olurlarsa, biz de işin rengini değiştiririz. Kamu düzenini sağlamak bizim görevimiz. Bizden istenen budur” dedi.

Soylu, bir dizi güvenlik önlemi alındığını belirterek “Terör örgütleri bunu istismar etmek, sabote etmek isteyebilir mi? İsteyebilir. Biz ona asla müsaade etmeyiz, Allah’ın izniyle, milletimizin 1 Mayıs’ı en iyi şekilde geçirmesi hususunda bütün güvenlik önlemlerini aldığımızı belirtmek isterim” dedi.

1 Mayıs’ın, İstanbul’da kutlama yapılmasına izin verilmeyen alanlar arasında yer alan Taksim’de gerçekleştirilmesine izin çıkmamıştı.