Sosyalist Liseliler'in yeni sayısı çıktı: Liseler bizimdir!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler'in Ocak sayısı“Liseler bizimdir!” başlığıyla çıktı.

Sosyalist Liseliler'in yeni sayısı çıktı: Liseler bizimdir!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler’in Ocak sayısı“Liseler bizimdir!” başlığıyla çıktı.

Liselerde ‘karanlıkları aydınlatma’ şiarıyla mücadele veren Sosyalist Liseliler tarafından çıkarılan derginin bu ay ki başlığı “Liseler bizimdir” oldu. Liseli gençliğin yegane dergisi olan Sosyalist Liseliler, bu ay da alanlarda ve sınıflarda yerini alacak.

Okumuş insanın emekçi halka karşı sorumluluğunun bilincinde olan liseli gençlik, ülkemizi sürüklendiği karanlıktan çıkarmak, eşit ve özgür bir geleceği kurmak adına verdiği mücadeleyi yükseltmeye devam ediyor. Sosyalist Liseliler, okullarımızı gerici tarikatlara, tecavüzcü vakıflara terk etmeyi reddederek, liselerin esas sahibinin ilericilikten, aydınlanmadan yana olan gençlik olduğunu “Liseler bizimdir” diyerek ilan ediyor.

Derginin içeriği ise şöyle;

“Memleket” sayfasında AKP’nin son dönemde yaptığı sözde ABD karşıtlığı mercek altına alınarak AKP’nin ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmiş. 

Derginin “Eğitim” sayfasında ise bu ay imam Hatip Okulları var. Yazıda İmam Hatipleşmenin tarihi üzerinden ülkemizdeki gericileşmenin kökleri incelenmiş.

“Kızıl-Kara” bölümünde, kapitalizmde hukuk – sosyalizmde hukuk karşılaştırması yapılmakta, burjuva hukukunun düzen bekçisi rolü açığa çıkarılırken, hukukun adalet işlevinin ancak sosyalizmin eşitlik anlayışıyla mümkün olabileceği vurgulanmış.

“Meslek Lisesi” sayfasında Şişli EML’nin yıkılma gündemi üzerinden düzenin meslek liselerinde işlettiği sömürü mekanizması açığa çıkarılmakta, esas yıkılması gerekenin bu sömürü düzeni olduğu vurgulanmakta.

“Kültür-Sanat” bölümünde okuyucularına üç farklı kitap öneren dergi, kitapların kısa birer açıklamasını da ek olarak sunmakta.

Bilim sayfasında Bilim ve Gelecek Dergisi’nden derlenen ‘Einstein neden önemli?’ yazısı yer almakta, sosyalist bir bilim insanı olan Einstein’ın yaptığı bilimsel çalışmalara değinilmekte.

Derginin arka kapağında ise AKP döneminin saray soytarıları tarafından içi boşaltılmaya, değersizleştirilmeye çalışılsa da sosyalizm mücadelesinde ve gençliğin ilericilik serüveninde değeri asla unutulmayacak olan Deniz Gezmiş’in portresi yerini aldı.

“Liseler bizimdir” diyerek okulların esas sahibinin kim olduğunu mücadeleleriyle gösterecek olan Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda ve sınıflarda sıra arkadaşlarıyla buluşturmaya, aydınlanma mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Aşağıdaki linklere mesaj atarak, Sosyalist Liseliler dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.

https://www.facebook.com/sosyalistliseliler/

https://twitter.com/SosyalistLise

https://www.instagram.com/sosyalistlise/