Sosyalist Liselilerin 13. sayısı çıktı: "ABD defol! Bu memleket bizim"

‘’ABD defol! Bu memleket bizim!’’ diyen, Amerikan emperyalizmine, faşizme ve gericiliğe geçit vermeyen  Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda, sınıflarda ve okullarda arkadaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Sosyalist Liseliler dergisinin 13. sayısı ”ABD defol bu memleket bizim!” başlığıyla çıktı. Sosyalist Liseliler’in bu ay ki içeriği şu şekilde: -Memleket bölümünde 24 Haziran seçiminde yerleşen başkanlık rejimi ile belirlenen hatların... View Article

Sosyalist Liselilerin 13. sayısı çıktı:

‘’ABD defol! Bu memleket bizim!’’ diyen, Amerikan emperyalizmine, faşizme ve gericiliğe geçit vermeyen  Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda, sınıflarda ve okullarda arkadaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Sosyalist Liseliler dergisinin 13. sayısı ”ABD defol bu memleket bizim!” başlığıyla çıktı.

Sosyalist Liseliler’in bu ay ki içeriği şu şekilde:

-Memleket bölümünde 24 Haziran seçiminde yerleşen başkanlık rejimi ile belirlenen hatların ne amaçla yapıldığına değinilmiş.

-Eğitim kısmında sözde ‘’solcu’’ yeni Milli Eğitim Bakanı’nın aslında kolej sahibi bir patron olduğunu ve doğalında eğitimin kat be kat piyasalaşmaya devam edeceği, Kızıl-Kara bölümünde ise kimin işbirlikçi kimin yurtsever olduğu yazılmış. Bir tarafta 6. Filo’yu denize döken Harun Karadenizler, Deniz Gezmişler diğer tarafta ise Fetullah Gülenler, Abdullah Güller…

-Meslek Lisesi bölümünde, meslek liselerinde okuyan gençlerin emeklerinin sömürülmesi ve ucuz iş gücü olarak kullanılmasını konu alan bir yazı kaleme alınmış.

-Sorularla Sosyalizm sayfasında ise herkesin kafasını kurcalayan, git gide daha fazla sorulmaya başlanan sorular yanıtlanmış.

-Son olarak Kültür-Sanat bölümünde sosyalistlerin sineması ile ABD’nin göz boyamak için kullandığı araç olan Hollywood sinemasından örneklerle kaleme alınan yazıyı okuyacaksınız.

Aşağıdaki linklere mesaj atarak, Sosyalist Liseliler Dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.