Sosyalist Liseliler'in 12. sayısı “Böyle gelmiş, böyle gitmez!” başlığıyla çıktı

Sosyalist Liseliler dergisinin yeni sayısı çıktı.

Sosyalist Liseliler'in 12. sayısı “Böyle gelmiş, böyle gitmez!” başlığıyla çıktı

Sosyalist Liseliler dergisinin yeni sayısı çıktı.

Liselerde gericiliğe karşı sosyalizm mücadelesi veren Sosyalist Liseliler tarafından çıkarılan derginin yaz özel sayısının başlığı “Böyle gelmiş, böyle gitmez!” oldu. Liseli gençliğin dergisi olan Sosyalist Liseliler, bu yaz da alanlarda yerini alacak.

Derginin içeriği ise şu şekilde:

Liseli gençliğin mücadele aracı olan Sosyalist Liseliler dergisinin yaz özel sayısı “Böyle gelmiş, böyle gitmez!” Başlığıyla çıktı!

Liselerde sosyalizm bayrağını yükselten, memleketine sahip çıkan liselilerin dergisi Sosyalist Liseliler yaz ayı boyunca da alanlarda, liselilerin elinde olmaya devam edecek.

Eğitim ve öğretim yılının sonuna gelinmiş olsa da ülkemizin geleceğini belirleyecek olan bir çok siyasi başlığın bulunduğu günlerde çıkartılan yeni sayının içeriği ise memleket gündemleri nezdinde akıl açıcı bir yan taşımakta. 

Liselerde mücadele eden sosyalistlerin sesi olan derginin içeriği ise şu şekilde;

Memleket sayfasında 24 Haziran da gerçekleşecek olan korsan seçime yönelik sosyalistlerin duruşu ve önünlerinde duran görevler işlenmiş, emekçi halkın gerçek anlamda kurtuluşu için bir rota çizilmiş.

Eğitim sayfasında AKP iktidarı süresince eğitimin uğramış olduğu tahribat ve bu tahribatın altında yatmakta olan piyasacılık işlenmiş.

Kızıl-Kara sayfasında kapitalizmin sanat ve sanatçılar üzerinde yaratmış olduğu yozlaşma Kazım Koyuncu ve İbrahim Tatlıses kıyaslaması ile işlenmiş.

Sorularla sosyalizm sayfasında liselilerin en merak ettiği ve cevaplarının siyasal bir rota oluşturduğu sorular cevaplanmış.

Sizden gelenler sayfasında ise komünist şair Nazım Hikmet’in hayatından alıntılarla komünist mücadeleye katkıları işlenmiş.

Bir diğer sizden gelenler sayfasında ise bir liselinin gözünden 24 Haziran seçimleri işlenmiş.

Kültü-Sanat sayfasında Pieter Brueghel’in “Körlerin Kör Kılavuzu” adlı tablosu ile 24 Haziran seçimleri arasında kurulan bir bağ ile 24 Haziran seçimleri işlenmiş.

“Böyle gelmiş, böyle gitmez!” diyerek memleketin esas sahibinin kim olduğunu mücadeleleriyle gösterecek olan Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda ve sınıflarda sıra arkadaşlarıyla buluşturmaya, aydınlanma mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Aşağıdaki linklere mesaj atarak, Sosyalist Liseliler Dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.

https://www.facebook.com/sosyalistliseliler/

https://twitter.com/SosyalistLise

https://www.instagram.com/sosyalistlise/