Sosyalist Liseliler'in 11. sayısı “Haydi 1 Mayıs'a” başlığıyla çıktı

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler'in 11. sayısı “Haydi 1 Mayıs'a!” başlığıyla çıktı.

Sosyalist Liseliler'in 11. sayısı “Haydi 1 Mayıs'a” başlığıyla çıktı

Liselerde ‘karanlıkları aydınlatma’ şiarıyla mücadele veren Sosyalist Liseliler tarafından çıkarılan derginin bu ayki başlığı “Haydi 1 Mayıs’a! ” oldu. Liseli gençliğin yegane dergisi olan Sosyalist Liseliler, bu ay da alanlarda ve sınıflarda yerini alacak.

Okumuş insanın emekçi halka karşı sorumluluğunun bilincinde olan liseli gençlik, ülkemizi sürüklendiği karanlıktan çıkarmak, eşit ve özgür bir geleceği kurmak adına verdiği mücadeleyi yükseltmeye devam ediyor. Sosyalist Liseliler, bütün liselileri 1 Mayıs’ta lise kortejine, sosyalizmin sesini yükseltmeye çağırıyor.

Derginin içeriği ise şöyle;

“Memleket” sayfasında 1 Mayıs’a giderken Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç değerlendirilmiş. 2018 1 Mayıs’ının güncel yanları ve taşıdığı anlam hem memleket hem de liseli gençlik açısından gündeme alınmış.

Derginin “Eğitim” sayfasında ise bu ay AKP-MHP ittifakı sonucunda liselerde siyaset yapma hakkı tanınan Ülkü Ocakları var. Yazıda Ülkü Ocakları hem tarihsel açıdan hem de günümüzdeki işlevi açısından değerlendirilmiş.

“Sizden Gelenler” bölümünde, Sosyalizmde işçi olmak isimli yazıya yer verilmiş. İşçi sınıfının şuanki durumuna da değinen yazı Karl Liebknecht’in şu sözleriyle son buluyor; “Mümkünün son sınırlarına, imkansızı elde etmek için çabalayanlar ulaşabilir ancak. Gerçekleşmiş imkanlar, zorlanmış imkansızlıkların sonucudur.”

“Röportaj” bölümünde, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkan’ı Aysel Tekerek ile röportaj yapılmış. Memleketin içinden geçtiği süreç, gençliğin durumu ve komünistlerin yapması gerekenleri içeren röportaj Aysel Tekerek’in “Eli kalem tutanlara, kaleminden eşitlik, özgürlük, bağımsızlık ve sosyalizm akanlara şimdiden selam olsun…” sözleriyle son bulmuş.

“Meslek Lisesi” bölümünde, Barış K. imzalı yazıda meslek liselerindeki durum ve meslek lisesi öğrencilerinin sorunlarına değinilmiş. Sınavsız geçiş hakkının kaldırılması, özel meslek liseleri, staj adı altında sömürü gibi başlıklar ve bunlara dair nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiği yazının temel noktasını oluşturmuş.

“Sorularla Sosyalizm” bölümünde ise sosyalizme ve sosyalistlere dair sık sorulan sorulara kısa fakat açıklayıcı cevaplar verilerek, sosyalizm hakkında daha fazla bilgi edinmenin kapısı aralanmaktadır.

“Haydi 1 Mayıs’a” diyerek bütün liselileri 1 Mayıs’a çağıran Sosyalist Liseliler, dergilerini alanlarda ve sınıflarda sıra arkadaşlarıyla buluşturmaya, aydınlanma mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Aşağıdaki linklere mesaj atarak, Sosyalist Liseliler Dergisi hakkında bilgi alabilir ve dergiye ulaşmak için temasa geçebilirsiniz.

https://www.facebook.com/sosyalistliseliler/

https://www.instagram.com/sosyalistlise/