Sosyalist Liseliler: Liselerde insanlık dışı düşüncelere yer yok!

Sosyalist Liseliler, geçtiğimiz günlerde bir lise müdürünün yaptığı skandal tehdite yönelik bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler: Liselerde insanlık dışı düşüncelere yer yok!

Sosyalist Liseliler, geçtiğimiz günlerde bir lise müdürünün yaptığı skandal tehdite yönelik bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Viranşehir’deki İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul müdürü, başı açık öğrencileri “açık giydikleri” için bırakmakla tehdit etmişti.

Sosyalist Liseliler’in “Liselerde insanlık dışı düşüncelere yer yok!” başlıklı açıklamalarında, “Bizler insanlığın değerlerinin savunucusu olacak, aydınlanma ve sosyalizmin sesini yükselteceğiz” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Liselerde insanlık dışı düşüncelere yer yok!

Şanlıurfa Viranşehir’deki İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul müdürü başı açık öğrencileri “açık giyidikleri” için sınıfta bırakmakla tehdit etti.

Karşı karşıya kalınan durum Türkiye’de eğitim sisteminin geldiği noktayı gözler önüne sermesi açısından önemlidir.

Dinin toplumsal hayata müdahalesiyle liselerde gericiliğin önünü açanlar bugün ötekileştirme siyaseti ile insanlığa dair ne varsa üzerine saldırmaktadır. AKP ile birlikte kurulmaya çalışılan gerici, işbirlikçi, piyasacı rejim sürecinin yansımaları liselerde müdürlerin kendi keyfi uygulamaları ile teşhir olmaktadır.

Şanlıurfa’da gerçekleşen bu olay gericilerin dünya görüşünü ortaya koymaktadır. Onların eğitim ile yapmak istedikleri kendi nesillerini yetiştirmek, memleketin geleceğini karartmaya çalışmaktır.

Liselerde memleketine sahip çıkan, geleceğine sahip çıkan liseliler olduğu müddetçe onlar yalnızca saldırmakla kalacaklar. Bizler insanlığın değerlerinin savunucusu olacak, aydınlanma ve sosyalizmin sesini yükselteceğiz!

Dün karanlığa sırt çevirdiğimiz asla unutulmamalı, eğitime yönelik gerici ve piyasacı saldırılara yanıtımızın net olacağı bilinmelidir. Bu fiyasko artık son bulmalıdır!

Sosyalist Liseliler