Sosyalist Liseliler: Gericiler gençliğe değil, gençlik gericilere ders verecek!

Sosyalist Liseliler, İnsan Vakfı'nın "Mecsitsiz Okul Kalmasın" projesine MEB'ten onay gelmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler: Gericiler gençliğe değil, gençlik gericilere ders verecek!

Sosyalist Liseliler, İnsan Vakfı’nın “Mecsitsiz Okul Kalmasın” projesine MEB’ten onay gelmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklamada “Yıllardır gerici ideoloji ile varlığını sürdüren İnsan Vakfı’nın “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine, MEB’ten onay geldi. MEB yine onlarca kişilik sınıflarda okuyan biz öğrencilere yeni sınıflar açmak yerine, mescit açmayı tercih etti. Ayrıca seçmeli adı altında zorunlu olarak gençliğe dayatılan din dersleri ise mescidi olan okullarda mescitte verilecek.” denildi.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

GERİCİLERİN MÜRİDİ OLMAYACAĞIZ! SOSYALİST TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ!

Geçtiğimiz her gün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerici vakıf-tarikatlarla yaptığı işbirliği gün yüzüne çıkmaktadır. MEB işlevini yitirmiş, eğitim bakanlığından, tarikatlara alan açma bakanlığına geçiş yapmıştır. Yıllardır gerici ideoloji ile varlığını sürdüren İnsan Vakfı’nın “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine, MEB’ten onay geldi. MEB yine onlarca kişilik sınıflarda okuyan biz öğrencilere yeni sınıflar açmak yerine, mescit açmayı tercih etti. Ayrıca seçmeli adı altında zorunlu olarak gençliğe dayatılan din dersleri ise mescidi olan okullarda mescitte verilecek.

Geleceğimizi, eğitimimizi gerici vakıflara “emanet” eden MEB, bununla kalmayıp, okullarda faaliyetleri yasaklanan Ensar Vakfı ile çalışma yapmaya devam etmektedir! 45 çocuğa tecavüzle gündeme gelen Ensar Vakfı ile geleceğimizi gasp eden Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği içerisindedir!

Bir de bunlar yetmezmiş gibi geçtiğimiz günlerde ”Dünya İnsan Hakları Günü” bahanesiyle AKP Ortahisar Gençlik Kolları’nın açacağı sergiye ilk okuldan liseye kadar tüm okulların öğrenci göndermesi ayrıca öğrencilere bu serginin tanıtılması Ortahisar Kaymakamlığı tarafından onaylandı. Tarikatlarıyla, vakıfları ve cemaatleriyle gençliği, bu ülkenin  aydınlık geleceğini teslim almaya çalışan gerici-işbirlikçi iktidar, MEB’den başka diğer bir gerici kurum olan Diyanet İşleri’ni kullanarak geçtiğimiz günlerde de camilerde gençlik kollarının kurulması kararını almıştı. Bu kararla camilerde öğrenciler için ders çalışma ve sohbet odaları oluşturulacak, buralarda gençler için “ders” verilmesi sağlanacak.

Ancak gericilerin bize öğretebileceği hiçbir şey yoktur. Gericiler gençliğe değil, gençlik gericilere ders verecek!

Kimse gençlikten tarikatların, yobazların, gerici işbirlikçilerin müridi olmasını beklemesin. Kimse okullarımızı gerici fikirlerle teslim alabileceğini sanmasın.

Sosyalist Liseliler, MEB’in gericiliğine karşı, geleceğimizin her geçen gün daha fazla elimizden alınmasına karşı sessiz kalmayacağını ilan eder!

Liseler de bizimdir, bu memleket de bizimdir! Okullarımızdan da, memleketimizden de gericileri kovacağız! Aydınlığın Türkiye’sini biz kuracağız!

Sosyalist Liseliler