Sosyalist Düşünce Toplulukları İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de toplandı

Sosyalist Düşünce Toplulukları bu hafta sonu 3 noktada toplandı.

Sosyalist Düşünce Toplulukları İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de toplandı

Sosyalist Düşünce Toplulukları bu hafta sonu 3 şehirde toplandı.

Sosyalist Düşünce Toplulukları İstanbul’da Prof. Dr. İzzettin Önder’in katılımıyla” 21. Yüzyıl’da Emperyalizm” başlığını tartışmak için yanyana geldi. Bir çok üniversiteden gençlerin katıldığı oturumda emperyalizmin tarihsel süreci, kapitalizm ve kriz, emperyalizme karşı mücadele başlıkları konuşuldu.

Prof. Dr. İzzettin Önder’in sunumunun ardından üniversiteli gençlerin katkısı ve sorularıyla etkinlik son buldu.

Eskişehir’de Sosyalist Kültür Söyleşilerinin ilki düzenlendi

Dün Sosyalist Düşünce Topluluğu ve Sosyalist Liselilerin düzenlediği “Gericilik Kuşatmasında Evrim” başlıklı etkinlik Prof. Dr. Tamer Kaya’nın sunumuyla gerçekleşti.

Kaya Evrim’in müfredattan kaldırılması ve çarpıtılması ile dayatılmaya çalışılan bu karanlığa karşı gençlerin ülkeye aydınlık getirmeleri gerektiğini söyledi.

Sosyalist Kültür Söyleşileri aydınlanmadan ve sosyalist düşünceden yana etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

İzmir’de gençlik emperyalizmi tartışmak için buluştu

İzmir’de üniversitelerde faaliyet yürüten Sosyalist Düşünce Topluluğu (SDT) ve Sosyalist Liseliler’in ortak düzenlediği “21.Yüzyıl’da Emperyalizm” toplantısına konuşmacı olarak 9 Eylül Üniversitesi’nden emekli akademisyen Yrd. Doç. Dr. Semiha Özalp Günal katıldı.

Konuşma emperyalizm nedir, emperyalizm; memleketin teslimiyeti ve temsiliyeti, anti-emperyalist mücadelenin temel noktası: Sosyalizm olarak üç başlık üzerinde toplandı.

Emperyalizmden nasıl kurtulabilineceği üzerine yorum yapan Yrd. Doç. Dr. Günal tek çarenin sosyalist devrim olduğundan bahsetti. Liberallerin en büyük yanılgısı olan ”emperyalizm yıkılamaz ve işçi sınıfı bilinçlenemez olduğu” olgusunun yanlış olduğundan bahsetti. Emperyalizmin örgütlü bir halk ile memleketten kovulabileceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Günal en sonda katılımcılara söz hakkı tanıdı.