Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: ABD'nin niyeti, AKP'nin yalanı

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesi "Suriye’nin bölünmesi planına AKP iktidarı ortak mı oluyor?: ABD'nin niyeti, AKP'nin yalanı" manşetiyle 59. sayısı yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: ABD'nin niyeti, AKP'nin yalanı

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesi “Suriye’nin bölünmesi planına AKP iktidarı ortak mı oluyor?: ABD’nin niyeti, AKP’nin yalanı” manşetiyle 59. sayısı yayımlandı.

Gazetenin bu haftaki “Emperyalist müdahaleler” başlıklı dosyasının ikinci bölümünde, “İran: Bağımsızlıkçı Musaddık işbirlikçi Şah’a karşı”“Emperyalizmin peşinden Kore’ye”, “Emperyalizmin Küba seferi: Sefer olur ama zafer olmaz”, “Emperyalizmin Afganistan’ı boğazlaması başlıklı yazılar bulunuyor.

Dış haberler bölümünde ise “ABD’de “FBI” hesaplaşması sürüyor” yazısı bulunuyor.

Gazete’nin bu haftaki arka manşet bölümünde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer’in, Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen 15’leri anma etkinliğinde yaptığı konuşma  bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • CHP Kurultayı’nın ardından… “Umut kapısı” açıldı, kapandı.
  • CHP çare olur mu? Sol gösterip sağ vurmaya devam…
  • “Padişah”tan ferman geldi. Hükümet’ten meslek odalarına karşı düzenleme.
  • TSK, cihatçılar eşliğinde gözlem noktası oluşturdu.
  • Brecht’ten korkmanın dayanılmaz haklılığı!

Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi, TKH il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Pusula’nın geçen haftaki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.