Sosyalist Cumhuriyet 100. sayısı ile alanlarda: 'Derin devletin adamı çıktılar'

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 100. sayısı yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet 100. sayısı ile alanlarda: 'Derin devletin adamı çıktılar'

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 100. sayısı yayımlandı.

“ABD ve NATO’nun kurduğu gladio örgütlenmesinin elemanı çıktılar! Derin devletin adamı çıktılar! ” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “Gülen ve Eygi’nin zamanında Özel Harp Dairesi’ne bağlı çalıştıkları açığa çıktı. 1980’den hemen sonra darbeci Kenan Evren’in telefonuyla serbest bırakılan Gülen, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin faili. Mehmet Şevket Eygi ise 1969 Kanlı Pazar provokasyonunun kışkırtıcı yazılarını yazan İslamcı. Din ve iman diyerek, halkın duygularını sömürenlerin kim- lere hizmet ettikleri gün geçtikçe açığa çıkıyor. “Asker vesayeti”ne karşı geliyoruz diyenlerin ipleri NATO’cuların ve darbecilerin elindeymiş!” denildi.

100. sayı sebebiyle gazetede bu hafta özel bir dosya da bulunuyor. Dosyanın yazı başlıkları şu şekilde; “Sosyalist Cumhuriyet adıyla müstesna bir yayındır”, “Sosyalist Cumhuriyet Aydınlanmacıdır”, “Anti emperyalist mücadeleyi ayakları üzerine oturtmak için Sosyalist Cumhuriyet”, “Amasız, fakatsız kapitalizme karşıyız”, “Ne radikal, ne imkansız…”, “Eşitlik ve Özgürlük için… Sosyalist Cumhuriyet liberalizme pabuç bırakmaz!”, “Kadınların kurtuluşu için Sosyalist Cumhuriyet”, “Sadece bir yayından daha fazlası, Sınıf mücadelesinin ortak örgütleyicisi olabilmek”. 

Gazetenin bu haftaki “Sarı Yeleklileri anlamak” başlıklı pusulasında H.Murat Yurttaş’ın “Sarı Yeleklileri nereye koyacağız?”, Neşe Deniz Babacan’ın “Fransa’da solun Sarı Yelekler ile imtihanı”, Evrim Şenöz’ün “Sarı Yelekler hareketi üzerinden sağa bakmak” ve Zafer Aksel Çekiç’in “Kitle karşısında sol” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • İnsan hakları kimin için?
  • Sömürge valisi Jeffrey bölge turu attı: Emperyalizm Suriye’de daha fazla yerleşmenin yolunu yapıyor
  • “Ah o eski günler”: KESK’in çıkmazı kriz gündemiyle aşılabilir mi?
  • Afyoncu ile Soljenitsin’in buluştuğu yer: 1789 Fransız İhtilali düşmanlığı
  • Sınıf ve Parti

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Sosyalist Cumhuriyet’in geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyalist Cumhuriyet 100. sayısı alanlarda!