Soros'un vakfı, AKP ile ilişkilerini hatırlatıp veda etti

George Soros destekli Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Soros'un vakfı, AKP ile ilişkilerini hatırlatıp veda etti

ABD’li George Soros’un ana finansörü olduğu Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Vakfın yönetim kurulundan yapılan açıklamada kararın “son günlerde vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle” alındığı belirtildi.

Açıklamada AKP ile vakıf arasında geçmişte kurulan ilişkiye de dikkat çekilerek “Açık Toplum Vakfı yöneticileri, zaman zaman hükümet yetkilileri tarafından kabul edilmiş, görüş alış-verişinde bulunulmuş, Açık Toplum Vakfı öncülüğünde oluşturulan “Bağımsız Türkiye Komisyonu” Türkiye’nin AB ile tam üyelik görüşmelerinin başlaması sürecinde önemli işlev üslenmiştir.” denildi.

Vakfın faaliyetlerinin şimdiye kadar İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlendiği belirtilen açıklamanın tam metni şöyle:

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tutuklu Osman Kavala’nın da kurucusu olduğu vakfı, geçtiğimiz hafta ismini vermeden hedef almış ve “Arkasında kim var Soros. Bu adam ülkeleri bölen, parası bol, bu paraları bunun için harcayan bir adam.” demişti: