Songül Yakut için 'Gebersin ya şu kadınları orduda görünce deli oluyorum' diyen kişiye hapis

Şırnak’ta geçtiğimiz yıl askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yarbay Songül Yakut'a sosyal medya hesabından "Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum" şeklinde hakaret eden Cumaali Cengiz'e (25) hapis cezası verildi.

Songül Yakut için 'Gebersin ya şu kadınları orduda görünce deli oluyorum' diyen kişiye hapis

Şırnak’ta geçtiğimiz yıl Cougar tipi askeri helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra düşmesi sonucu hayatını kaybeden 13 asker arasında bulunan, Jandarma’nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut’a sosyal medya hesabından “Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum” şeklinde hakaret eden Cumaali Cengiz’e (25) 14 ay ertelemesiz hapis cezası verildi.

Sabah‘ın haberine göre, hukuki süreç, abla Hüsniye Yakut’un Cengiz’in hakaretini yargıya taşımasıyla başladı. Abla, Adana Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık anında soruşturma açtı. Yargılama sonunda da Kozan 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ayşegül Türkkan, ders niteliğinde bir kararın altına imza attı.

Mahkeme, “Sanığın ileride tekrar suç işlemekten kaçınacağına dair kanaat oluşmadığı”, “Dosyaya yansıyan olumlu davranışları bulunmadığı” kaanatine vardı ve ertelemesiz 14 ay hapis cezasına hükmetti. Kararda, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevrilmesi uygulanmadığı için Cengiz 14 ay hapis yatacak.

Abla Yakut karar sonrası, “Mahkeme adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Bu karar aynı zamanda binlerce kadın güvenlik görevlimiz için de önemli. Songül bizim beş kardeşin en küçüğüydü. Ailemizin nadide bir çiçeğiydi. Karıncayı bile incitmeyecek kadar güzel yürekli bir kardeş, vatanına çok bağlı bir askerdi. Sosyal medyada bu çirkin hakareti görünce çok üzülmüştüm.” dedi.