Yarkadaş, kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı

CHP PM Üyesi ve eski Milletvekili Barış Yarkadaş, kurultay için imza toplama sürecinin son bulmasıyla kaç tane delegenin imza verdiğini açıkladı.

Yarkadaş, kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı

CHP’de 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle başlayan imza toplama süreci bugün 17.30’da tamamlandı. CHP PM Üyesi ve eski Milletvekili Barış Yarkadaş, olağanüstü kurultay için 632 delegenin imza verdiğini iddia etti. Yarkadaş, 632 imzanın Muharrem İnce’nin ofisine teslim edildiğini öne sürdü.

Yarkadaş Yol Tv’de katıldığı programda kurultay için toplanan imza sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarkadaş açıklamasında, “632 delegenin ıslak imzalı mektubu toplanarak Muharrem İnce’nin Hoşdere’deki ofisine teslim edildi. Yaşar Tüzün, Gaye Usluer, Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan oluşan çağrı grubu bu 632 imzayı bugün tasnif etti ve 632 imzanın ellerinde olduğunu gördüler” dedi.

Muhaliflerin kurultay için en az 625 imzayı saat 5 Ağustos Cuma saat 17:30’a kadar Genel Merkeze sunması gerekiyor. CHP’li Gaye Usluer ve Muharrem İnce imza işleminin sona ermesinin ardından yaptıkları açıklamalarda 2 Ağustos Perşembe günü toplanan imzaların Genel Merkez’e iletileceğini duyurdu.