Suruç'ta oy verme işlemi durduruldu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde hukuksuzluk yaşanan sandıklarda oy verme işlemi durduruldu.

Suruç'ta oy verme işlemi durduruldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hukuksuzluk yaşanan sandıklarda oy verme işlemi durduruldu.

YSK Başkanı Sadi Güven de, Şanlıurfa’da, özellikle de Suruç ilçesinde yaşandığı ifade edilen usulsüzlüklere ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Güven, “Suruç’taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur” dedi.

Ayrıca Gazete Karınca’ya konuşan HDP Parti Meclisi üyesi ve avukat Hidayet Enmek, Suruç’ta hukuksuzluk yaşanan sandıklarda oy kullanma işlemlerinin durdurulduğunu belirterek il ve ilçe seçim kurullarına gerekli başvuruların yapıldığını dile getirdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran seçimleri için oy kullanma işlemlerinin başlaması ile beraber gözle görülür bir gerginliğin olduğuna dikkat çeken Enmek, özellikle AKP’nin milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ve yakınlarının müdahale ettiği sandıklarda gerginliğin oldukça yükseldiğini belirtti.

Hukuksuzlukların yaşandığı sandıklara ilişkin il ve ilçe seçim kurullarına iptale dönük başvuruların da yapıldığını belirten Enmek, ilgili sandıklarda oy kullanma işlemlerinin de durdurulduğunu söyledi.

CHP’liler ile birlikte girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Enmek, gerginliğin bir nebze de olsa azaldığını ancak yaşanacak hukuksuzluklara karşı tetikte olduklarına dikkat çekti.