Soğan depolarına 'baskın'lar başladı

Erdoğan'ın soğan fiyatlarındaki fahiş yükselişle ilgili "Stok yapan depolara baskın yapacağız" demesinin ardından bazı illerdeki depolarda denetimler başladı.

Soğan depolarına 'baskın'lar başladı

Pazar tezgahlarında soğanın fiyatı yüzde 100 artışla 2,5 liradan 5 liraya çıkınca Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün muhtarlara seslenişinde “Stok yapan depolara baskın yapacağız’  demişti. Erdoğan’ın sözlerinin ardından Bakanlık harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, “Soğanı depoda stok yapan 45 depoya denetim yapıldı. İzinsiz ve stok yapan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacak” dedi.

Çorum Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri de Alaca ilçesinde depolara yönelik denetim çalışması yaptı. İlçenin büyük çaplı üreticisi konumundaki kişilere ait olan depolara baskın düzenleyen ekipler tutanaklarla ürün miktarlarını belirledi.

Çorum Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin, yaptığı açıklamada “Çorum’un Türkiye’nin soğan üretiminde ilk sıralarında yer alan illerin içerisinde olduğunu, bu yüzden, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ve soğan fiyatlarına ilişkin spekülatif hareketlerin önlenmesi için gerekli yaptırımları uygulayacaklarını” söyledi.