Şişli'de AVM için yüzlerce öğrencinin canı feda ediliyor

İstanbul'un orta yerinde AVM ve rezidans inşaatı için yüzlerce öğrencinin canı hiçe sayılıyor.

Şişli'de AVM için yüzlerce öğrencinin canı feda ediliyor

Türkiye’nin en eski ve tanınmış meslek okullarından olan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinin Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Taş Yapı’ya peşkeş çekilmesi sonrası lisenin D Blok’unun yanı başında başlayan temel kazma çalışması, öğrencilerinin canları pahasına devam ettiriliyor.

Şişli Belediyesi’nin bulunduğu alanın arkasında yer alan arazide AVM ve rezidans inşaatı için başlatılan çalışmaları, halen binada eğitim gören 400 öğrenci ve velileri için korku yaratıyor. Öğrenciler, ders sırasında sınıftaki sıraların ve duvarların titrediğini belirtiyor. Şişli Belediyesi ise inşaat alanına müdahale etmelerinin Bakanlık tarafından engellendiğini kaydediyor.

OKULUN TEMELİ ÇÖKEBİLİR

Arazide temel için dev çukurun açılması sırasında, son yağmurlarda yaşanan toprak kaymaları nedeniyle yer yer kendisinin de temeli ortaya çıkan okul adeta bir uçurumun kenarında kaldı. İstanbul’un orta yerinde öğrencilerin canı pahasına devam ettirilen inşaat çalışması, AKP’nin konu sermayenin rant talebi olunca tanıyacağı imtiyazın sonsuz olduğunu da gözler önüne seriyor.

5 binden fazla öğrencisi bulunan 60 yıllık okulun bazı bölümleri öğrenci, eğitimci ve velilerin bütün tepkilerine rağmen yıkılmıştı.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/10/13/sisli-emsosyalist-liselilerden-sisli-eml-yagmasina-karsi-aciklama-yikilmasi-gereken-somuru-duzeninizdir/