Sırrı Süreyya Önder'den gözaltılar sonrası açıklama

HDK bileşeni bir çok siyasi parti ve kurum temsilcisinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP'li Sırrı Süreyya Önder açıklama yaptı.

Sırrı Süreyya Önder'den gözaltılar sonrası açıklama

Halkların Demokratik Partisi Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin haftasonu yapılacak büyük kongresi öncesi HDK yöneticisi çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

HDP Genel Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında Önder şu ifadeleri kullandı:

“Kongremize kitlesel katılımı biz önemsiyoruz. Anlaşılan o ki hükümet de önemsiyor. HDP’nin bütün bileşenlerine dönük amansız bir tutuklama furyası başladı.

Bir kongreyi engelleme hiç bu kadar hoyratça yapılmamıştır. Devlet de eskiden daha ince çalışırdı. Artık bu kaygıyı gütmüyor bile. Bu bizi bir parça üzer ama öte yandan kararlılığımız çoğaltır ve ne kadar doğru yolda olduğumuzun kanıtı olur.

HDK bileşenlerine dönük bu sabah yapılan operasyonun son bulmasını istiyoruz. Bununla diz çökmeyeceğimizi artık anlamış olmalılar. Ama devlet dediğiniz şey biraz da aptallıkla bezelidir. Anlamıyorlar ama anlatacağız.”

Önder, gözaltı sayısına ilişkin ise her an yeni bir gözaltı olması  nedeniyle kesin bir rakam söyleyemeyeceğini belirtti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/09/kongre-oncesi-hdk-yoneticilerine-gozalti/