Sırrı Süreyya Önder tutuklandı

3 yıl 6 ay hapis cezasını onanan eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, cezasını çekeceği Kandıra ' daki cezaevine teslim oldu.

Sırrı Süreyya Önder tutuklandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin kararıyla 3 yıl 6 ay hapis cezası kesinleşen eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazının yapılacağı Kandıra’daki cezaevine teslim oldu.

Kocaeli Adliyesi’ne gelerek infaz savcılığında işlemlerini yaptıran Önder, girişte gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek şu ifadeleri kulandı:

“Barış ve demokrasi uğruna emek verenler açısından sürpriz olmayan günlerden geçiyoruz. Bu savaş ve hoyratlık kuyusu sanıldığı kadar derin değildir. Yaşananlar iç karartıcı gibi gözükse de güzel günler bütün ülke için çok yakındır aslında. Bizim geleneğimiz, azdan çoğu çıkarabilmenin sayısız örneğiyle bezelidir. Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur. Bedel gerekiyorsa ödemek de öyle… Bütün dostları selam başarı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum.”

Açıklamasının ardından Önder, cezaevine giriş yaptı.