Sırrı Süreyya Önder: Akşener, AKP ile anlaşacak

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP-İP-SP ve DP arasında kurulan 4'lü ittifakı değerlendirirken, İP'in ikinci turda AKP ile anlaşacağını öne sürdü.

Sırrı Süreyya Önder: Akşener, AKP ile anlaşacak

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP-İP-SP ve DP arasında kurulan 4’lü ittifakı değerlendirirken, İP’in ikinci turda AKP ile anlaşacağını öne sürdü.

Artı TV’ye değerlendirmelerde bulunan Önder, CHP’nin İP’e umut bağlayarak hata yaptığını savundu. İkinci tura partisinin adayı Selahattin Demirtaş’ın kalacağını ileri süren Önder, 4’lü ittifakın hakiki bir seçenek sunamayacağını belirtip, “Meral Akşener ve çevresi kendilerinin ikinci tura kalacağını iddia ediyorlar. Eğer ikinci tura kalmazlarsa CHP gibi bunlara umut bağlayanlar hüsrana uğrayacak. Eğer ikinci tura kalırlarsa gidip AKP ile anlaşacaklar. Başkan yardımcılığı konusunda” iddiasında bulundu.

Sırrı Süreyya Önder yeniden milletvekilli adayı olup olmayacağı konusunda ise “Buna partim karar verir. Sinemayla da olsa vekillikle de olsu HDP fikriyatı ile yoluma devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/06/aksenerden-erdogana-dun-iyi-isler-yaptin-ama-bugun-yuksun/