Sırıtan bakan yine formunda: Bıyıklarımı kesmediğim sürece su kesilmeyecek

Orman ve Su İşleri Bakanı, Türkiye'de bu yaz su kesintisi olup olmayacağı ile ilgili endişelere "bıyıkları"yla cevap verdi.

Sırıtan bakan yine formunda: Bıyıklarımı kesmediğim sürece su kesilmeyecek

Gündeme ilişkin konulara ciddiyetsiz yaklaşımları ve suratından eksik olmayan sırıtan ifadeleriyle bilinen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da bir kaç gündür devam eden uzun süreli olarak devam eden ve yazın da yaşanacağı öne su kesintilerine ilişkin “Bıyıklarımızı kesmediğim sürece, su kesilmeyecek” diyerek ‘espri’yle yanıt verdi.

Aydın’da Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçme Suyu İsale Hattı ile Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçme Suyu Arıtma Tesisinin toplu temel atma törenlerine katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelindeki su depolama tesislerindeki doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Eroğlu, şu bilgileri paylaştı: “İçme suyu maksatlı barajlardaki doluluk oranı genelde yüzde 60-80 ama ortalama yüzde 46 dolu şu anda. Kurak dönem olmasına rağmen sulama maksatlı barajlarda doluluk oranı yüzde 44 ama yağışlar da geliyor, biz sıkıntı gözükmüyor. Enerji maksatlı barajlarda da yüzde 44 dolu. İstanbul’da şu an yüzde 90 dolu. İstanbul çok susuzluk çektiği için oraya çok baraj yaptık. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce geceleri dolaşıyordum. Şişeler ve hatta küvetteki sular birikmiş, kap kaçak ve çamaşırlar kirli vaziyette idi. 1993’de eşim, ‘ya su profesörüsün, evinde su yok’ dedi. Benim de ağzımdan ‘Ben İSKİ Genel Müdürü değilim, Genel Müdür olsam hemen suyu akıtırdım’ diye büyük bir laf çıktı. 1 yıl sonra kendimi İSKİ’de bulunca, ‘eyvah, İSKİ iflas etmiş’ dedim. Allah’a şükür 8 ayda kesintiyi bitirdik.”

Bakan Eroğlu, bu yıl İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de su sıkıntısı yaşanacağı yönünde medyada yer alan söylemler üzerine de ‘bıyıklarını kesmediği sürece’ Türkiye’de su kesintisi yaşanmayacağını söyledi. Eroğlu, “Barajların yüzde 90’ı dolu, İstanbul’da su sıkıntısı olmayacak. Bıyıklarımı kesersem, bilin ki su kesintisi var. İzmir’de de yüzde 49,3 dolu. Gördes Barajı sayesinde İzmir’in 59 yıllık su sorununu çözmüştük. Bursa, Aydın, Denizli ve Afyon gibi Türkiye’nin hiçbir yerinde su sıkıntısı yok. Ben ‘suyu israf etmeyin’ deyince, millet endişeleniyor. Ben ‘istediğiniz kadar kullanın, bu korku artık kalksın’ diyorum ama gene de suyumuzu israf etmeyelim” şeklinde konuştu.