Sıra Kalan Müzik'te: Bu ülkede yaşıyorsan Erdoğan'ın resepsiyonuna katılacaksın

Yandaş Sabah'ın ünlülerle sürdürdüğü "operasyon"unun konuğu bu kez Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık oldu. Saltık, Saray resepsiyonlarından "Çözüm süreci"ne, sol düşmanlığından "gemi" söylemine kadar verdiği mesajlarla AKP'nin yanında olduğunu ilan etti.

Sıra Kalan Müzik'te: Bu ülkede yaşıyorsan Erdoğan'ın resepsiyonuna katılacaksın

AKP’nin yayın organlarından Sabah Gazetesi‘nin bir süredir müziğin önemli isimleriyle iktidara destek mesajları içeren röportajlar yaparak sürdürdüğü operasyonda sıra bu kez Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık’taydı.

Grup Yorum’dan Erkan Oğur’a, Fuat Saka’dan Kardeş Türküler’e değin bir çok ismin albümünü çıkardığı bilinen şirketin sahibi Saltık, röportajında 30 Ağustos resepsiyonu vesilesiyle Saray’ın etkinliklerine katılmayan sanatçıları hedef alırken, AKP ve sermaye örgütlerinin ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yıkma çabasının sloganı olan “Hepimiz aynı gemideyiz” mesajını vermeyi de ihmal etmedi.

Saltık, ‘çözüm süreci’ ile ilgili de Erdoğan ve AKP’yi övüp “Başkan Erdoğan, bu süreci siyasi açıdan ciddi risk alarak, cesurca ve samimi bir şekilde başlattı” derken, “görünmez bir el”in süreci sabote ettiğini öne sürdü.

Röportajda Ahmet Kaya’ya yapılan saldırılarla ilgili gelen bir soruya yanıt verirken de tuhaf bir şekilde solu hedef alarak yanıtlayan ve sola karşı skandal sözler sarfeden Saltık, “Şu anda kendine solcuyum diyenlerin bir kesimini biraz kazıdığında altından faşizm ve Kürt düşmanlığı çıkar. Biraz sohbet edip konuştuğunda eyvah diyorsun yani.” dedi.

Röportajın o bölümleri şöyle:

SABAH’a röportaj verenlere yönelik sosyal medyada linç kampanyaları yapılıyor. Benzer bir kampanya resepsiyona katılan sanatçılara yönelik de yapılıyor… Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Düşüncelerini açıkça ortaya koyuyorsan hangi gazeteye konuştuğunun hiçbir önemi yok.
Ben size de röportaj veririm, başka bir basın kuruluşuna da. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla başladı bu linç kampanyaları. Çünkü önüne gelen cahilce fikir beyan eder oldu. Eskiden de var böyle şeyler ama bu denli değildi. Zamanında beni de farklı dillerde yaptığım çalışmalardan dolayı ‘bölücü’ diye yaftaladılar. Kim nereye isterse konuşur, buna kimse karışamaz. Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu’na katılmayan sanatçıları eleştiriyorum. Devletin düzenlediği etkinliğe bakıyorum; hep aynı sanatçılar katılıyor. Davet edilen tüm sanatçılar katılmalı bu etkinliğe. ‘Ben katılmıyorum’ denmemeli. Hükümet değil, devlet davet ediyor seni. Sen bu ülkede yaşıyorsan, vergini veriyorsan, o zaman hükümetin politikalarını beğenmesen de, devlet davet ediyorsa buna icabet etmelisin. Kayıkçı kavgasına son vermeliyiz artık.

Unutmayalım hepimiz aynı gemideyiz. Birbirimizle kavga etmenin hiçbir anlamı yok.

Zamanında beni farklı dillerde yaptığım çalışmalardan dolayı ‘bölücü’ diye yaftaladılar” dediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Benim bütün çabam; bu coğrafyadaki kültürel zenginliği yansıtan projeler yapmak. Mesela Türkiye’de Kürtçe ezgilerin bu kadar yaygınlaşmasında benim katkım çoktur. 90’ların zor koşullarında bile insanların kendi dillerini konuşmasını savunmuş biriyim. Çözüm süreci başladığında çok mutlu olmuştum. Başkan Erdoğan, bu süreci siyasi açıdan ciddi risk alarak, cesurca ve samimi bir şekilde başlattı. Ne yazık ki görünmez bir el bu süreci sabote etti.

“KÜRTÇE TELEVİZYON BÜYÜK OLAYDI, SOLCULAR FAŞİST OLDU”

Geçmişte Kürtçe konuşulması bile yasakken şimdi TRT Şeş kanalı var. Bu çok önemli bence…

Kürtçe televizyon kanalının açılması büyük bir olaydır. Ben de çok önemli buluyorum. Popüler Kürt sanatçıları PKK korkusuyla TRT Şeş’e çıkamadı. İlk açıldığında da söyledim bunu. Özellikle sanatçıların yurt dışı konserlerini engellemeye çalıştı. Popüler Kürt sanatçıları zaten yurt dışı konserlerinde bir sürü mağduriyet yaşadı geçmişte. Mesela sanatçıları yurt dışına dernek adı altında konserlere çağırıyorlar, sonra da konser alanına PKK bayrağı asıp, örgüt propagandası yapıyorlar. Birçok sanatçı mağdur oldu bu yüzden. Bunlardan bir tanesi de Ahmet Kaya’dır. Ahmet Kaya benim yakın arkadaşımdı. Tanıdığım en yurtsever insanlardan biridir.

Konu Ahmet Kaya’dan açılmışken bir dönemde de ona yönelik linç kampanyası yapılmıştı belli çevrelerden…

Bir kesim ucuz milliyetçilikle Ahmet Kaya’ya büyük bir haksızlık yaptı. Şu anda kendine solcuyum diyenlerin bir kesimini biraz kazıdığında altından faşizm ve Kürt düşmanlığı çıkar. Biraz sohbet edip konuştuğunda eyvah diyorsun yani. 68 kuşağındakiler, 12 Eylül öncesindeki solcular böyle değildi. Kürt ile Türk kardeştir. Etle tırnak olmuşlar. Kürt ile Türk’ü kimse birbirine düşüremez. Emperyal devletler çok çok denedi ve hala da deniyor Türk ve Kürt’ü ayrıştırmak için ama başaramazlar.