Sıra Erdal Beşikçioğlu'nda: 'Aynı gemide değiliz' de ne demek?

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu Sabah'a konuştu, "Aynı gemide değiliz' de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim." dedi.

Sıra Erdal Beşikçioğlu'nda: 'Aynı gemide değiliz' de ne demek?

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP’nin gazetesi Sabah‘ın ünlülerle röportaj yaparak sürdürdüğü operasyonun son durağı oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Beşikçioğlu, “‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz.” dedi.

Gazetenin “Hepimiz aynı gemideyiz önce bunu farkedelim” manşetiyle yayınladığı röportaja göre Erdal Beşikçioğlu, “Sanatçının bir ideolojisi olabilir ama hiçbir ideolojiye ait olmamalı. Belki geçmişte sanatçılar bir ideolojiye ait hissediyorlardı kendilerini ama artık 21’nci yüzyıldayız.” dedi.

Beşikçioğlu, askerliğiyle ilgili gelen bir soruya ise “Devletim bana ‘Güneydoğu’da yapacaksın askerliğini’ dedi, gittim, yaptım. ‘Bu vatan için öl’ deseydi de ölürdük.” sözleriyle yanıt verdi.

Beşikçioğlu, gazete muhabiri Tuba Kalçık’ın “Siz böyle diyorsunuz ama dolar yükseliyor diye sevinen bir kesim de var. ‘Aynı gemide değiliz’ diyorlar ne yazık ki… ” şeklindeki çarpıtmalı sözünü de “Dolar yükseldiği dönemde benim bankada Türk Lirası param vardı ve ben paramı Türk Lirası’nda tutmaya devam ettim. Dolara çevirmedim, çevirmeyi bile düşünmedim. Ülkemizin daha iyi olmasını isterim her zaman. ‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz. Birlik duygumuzu kaybetmemiz gerekiyor. Yöneticilere oy vermiş olun ya da olmayın; Türkiye’nin çıkarlarını düşünmek ve korumak zorundayız. Başka Türkiye yok. Başka gidecek yerimiz de yok. Biz bu toprakların üzerinde birlikte yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumsal birlikteliğimizi sanatla, sporla ve diyalog kanallarını açık tutarak daha da iyi bir noktaya getirebileceğimize inanıyorum. Bir sanatçı olarak da bunun için ne gerekirse yaparım.” diyerek onayladı.

Yandaş Sabah Gazetesi, 24 Haziran seçimlerinin ardından Bülent Ortaçgil, Mazhar Alanson, Ahmet Ümit, Derya Köroğlu ve Hasan Saltık gibi isimlerle röportajlar yapmıştı.