Sinir krizi geçiren öğretim görevlisinden suç duyurusu

1 ay önce girdiği bir trafik kontrolü sırasında polislerin muamelesi nedeniyse sinir krizi geçiren Öğretim Görevlisi Özlem Tarlacı, olaya ilişkin görüntülerin paylaşılması sonrası konuyu yargıya taşıdı.

Sinir krizi geçiren öğretim görevlisinden suç duyurusu

İki gündür sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde trafik polisleriyle yaşadığı tartışma sonrası sinir krizi geçirmesine ilişkin görüntüleri yaygın şekilde paylaşılan öğretim görevlisi Özlem Atan Tarlacı, konuyu yargıya taşıdı.

Yazılı bir açıklama yapan Özlem Atan Tarlacı, konunun çarpıtıldığını belirterek, o görüntülerin yaklaşık 1 ay sonra basına ve sosyal medya kanallarına kötü niyetle bilinçli ve kasti servis edilmesi sonucu itibarının zedelendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

25 yıllık başarılı bir eğitim hayatı geçirdiğini belirten Tarlacı, o gün de görev yaptığı kurumda önemli bir toplantıya yetişmeye çalıştığını belirtti.

Rutin evrak kontrolünde kendisinden istenen tüm belgeleri eksiksiz teslim ettiğini kaydeden Tarlacı, “Ancak 20 yıldır kullandığım ehliyetimde bant takarak onardığım kırılmadan dolayı şüpheli ya da sahte olabileceği bu nedenle sistemden sorgulama yapılması gerektiği gerekçesiyle bekletmeye alındım” dedi.

“POLİSİN SERT DİLİ İLK KEZ SİNİR KRİZİ GEÇİRMEME NEDEN OLDU

İşlemler uzayınca polislere toplantıya yetişmek zorunda olduğunu nazik bir dille ifade ettiğini, bu esnada bir polis memuru tarafından cep telefonu ile görüntülerinin izinsiz olarak kaydedildiğini vurguladı.

Tarlacı, çığlık attığı görüntülerle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

“Bu duruma itiraz ettiğimde sert ve nezaketsiz bir dille karşılık verilerek beklemeye devam etmem konusunda uyarıldım. Bu durum tüm yaşantım boyunca insana saygı ve nezaketi her zaman ön plana alan hassas, duyarlı, sakin ve uyumlu bir kişilik yapısına sahip olmama ve çevremde her zaman böyle anılmama rağmen ömrümde ilk kez sinir krizi geçirmeme neden olmuştur. Geçirdiğim sinir krizi görüntüleri polis memuru tarafından tüm karşı uyarılarıma rağmen cep telefonu yüzüme yansıtılarak kayıt altına alınmaya devam edilmiştir.”

Görüntülerin kanuna ve insan haklarına aykırı aykırı şekilde olaydan 1 ay sonra trafik polisi tarafından kasıtlı olarak servis edildiğini savunan Tarlacı, konu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.