Sınıf Tavrı'ndan '23 Ekim mücadele günü' ilanı

Türkiye işçi sınıfının öncülerinin bir araya geleceği "Yeter, Söz İşçinin!" kurultayı öncesi Sınıf Tavrı 23 Ekim günü bir dizi işçi direnişine ziyarette bulunurken, Gebze'de yapılacak kriz karşıtı kitlesel basın açıklamasında da yer alacak.

Sınıf Tavrı'ndan '23 Ekim mücadele günü' ilanı

Türkiye işçi sınıfının 28 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek “Yeter, Söz İşçinin!” kurultayı öncesi Sınıf Tavrı, halen devam eden işçi direnişlerine 23 Ekim Salı günü dayanışma ziyaretinde bulunurken, patronların kriz bahanesiyle ücretsiz izin ve işten atma politikasına karşı Gebze’de yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılacak.

Sınıf Tavrı’nın “Faturayı biz değil patronlar ödeyecek!” başlıklı bilgilendirme açıklaması şöyle:

“Sermayenin krizi her geçen gün derinleşmekte. Sermaye sınıfı krizin faturasını emekçilere ödetmek için amansız bir biçimde çabalıyor. İşçi sınıfını işsizlik sopası ile hizaya sokmaya çalışan, sosyal hakları “lütuf” olarak gören sermaye sınıfı ve iktidar, en basit hak arama ve örgütlenme çabalarına karşı işten atma saldırısı göstermektedir. Bu saldırılar yetmezmiş gibi, kriz programına kitlesel işsizlik ve ücretlerin düşürülmesi gibi uygulamaları da koyuyorlar.

“Yeter söz işçinin” çağrısı ile 28 Ekim’de kurultay çağrısı yapan Sınıf Tavrı, sermayenin bu tutumuna karşı 23 Ekim Salı gününü “mücadele günü” haline getirecektir. Bu çerçevede Sınıf Tavrı Flormar ve Cargill işçilerini ziyaret edecek, Gebze’de Sendikalar Birliği’nin düzenleyeceği kriz karşıtı eyleme katılacaktır.

Sınıf Tavrı başta işçi sınıfı olmak üzere işçi sınıfından yana olan tüm kesimleri bu eylemlere sahip çıkmaya çağırıyor. Sınıf Tavrı 23 Ekim günü aşağıdaki programa göre hareket edecek olup, tüm emekçileri birlik olmaya davet etmektedir.

“Faturayı biz değil, sermaye ödeyecek” demek için 23 Ekim’de mücadeleyi büyütüyoruz.

23 Ekim Salı saat 10:00 Flormar işçileri direniş ziyareti

23 Ekim Salı saat 13:00: Cargill işçileri direniş ziyareti

23 EkimSalı saat 17:00: Gebze Kent Meydanı sendikalar birliği kriz karşıtı basın açıklaması

Sınıf Tavrı”