Sınıf Tavrı ve İKD'den yeni yıla grevde giren İZBAN işçilerine ziyaret: Son sözü işçi sınıfı söyleyecek!

Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri, yeni yıla grevlerinin üçüncü haftasını geride bırakarak giren İZBAN işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Sınıf Tavrı ve İKD'den yeni yıla grevde giren İZBAN işçilerine ziyaret: Son sözü işçi sınıfı söyleyecek!

Haber-Fotoğraf: Ozan EKİZ

İzmir’de Sınıf Tavrı ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyeleri, insanca çalışma koşulları talebiyle başlattıkları grevin 22’inci gününü geride bırakan İZBAN işçilerine yeni yıla girerken destek ziyaretinde bulundu.

İşçiler grev alanına “SON SÖZÜ İŞÇİ SINIFI SÖYLER!” yazılı pankart ve sloganlarla giren Sınıf Tavrı ve İKD’lileri coşkuyla karşıladı.

Üçüncü haftayı geride bıraktıkları grevde kararlılıklarını ifade eden işçiler, direnişleri süresince karşılaştıkları zorlukları anlatırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın grevi hedef alan söylemleri ve sosyal medyada çıkan spekülasyonları dile getirdi. İşçiler, grevi İzmir halkı ile karşıya getirme çabasının başarılı olamayacağını kaydetti.

Grevin kazanımla sona ermesi durumunda emsal olacağına da işaret eden işçiler, kazanımla birlikte ülkedeki diğer metro işletmelerinin çalışanlarının da emeklerinin karşılığını isteyerek greve çıkacaklarından korkulduğuna dikkat çekti.

İşçiler, 2018 yılını grevle bitirdiklerini ve evlerine ekmek götürecek kadar bir ücret alamamaları halinde 2019 yılında da grevle devam edeceklerini ilan etti.

Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri de işçilerin sürdürdüğü bu haklı kavganın ve mücadelenin başından beri destekçileri olduğunu, direnişin kazanması için bundan sonra da İzmir halkına gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yeni yıl için iyi dileklerde bulunan Sınıf Tavrı 2019 yılında da haklı mücadelenin kazanılması için destekçilerini olacaklarını bildirdi.

Ziyaretten fotoğraflar: