Sınıf Tavrı Kurultayına İKD'den çağrı: Krizin faturasını ödemeyeceğiz!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 28 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan Sınıf Tavrı Kurultayına tüm emekçi kadınları davet eden bir çağrı yayınladı.

Sınıf Tavrı Kurultayına İKD'den çağrı: Krizin faturasını ödemeyeceğiz!

Sınıf Tavrı, 28 Ekim Pazar günü “Yeter söz işçinin” çağrısı ile gerçekleşecek olan Sınıf Tavrı kurultayına hazırlanıyor. İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen çağrısıyla düzenlenecek etkinliğe Türkiye’de eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten İlerici Kadınlar Derneği (İKD) de yaptığı bir çağrı ile katılacağını duyurdu.

“Krizin faturasını ödemeyeceğiz!” başlığı ile yayınlanan açıklamada ” Biz emekçilerin cephesinde işsizlik, yoksulluk ve gelecek kaygısı yaşanırken, patronların cepleri daha fazla dolmaktadır. Emine Erdoğanlar, Güler Sabancılar ve daha niceleri lüks harcamalarından ödün vermemektedir. Aynı gemideyiz edebiyatı yapanlar krizi fırsata çevirmekte, karlarına kar katmaktadır” ifadelerine yer verilirken “İlerici, aydın, yurtsever, emekten yana bütün kadınları 28 Ekim Pazar Günü ”Yeter Söz İşçinin” başlığı ile yapılacak olan Sınıf Tavrı Kurultayına çağırıyoruz.” denildi.

İKD tarafından yapılan çağrı metni:

KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ!

Ülkemiz 16 yıllık AKP iktidarının sermaye yanlısı, emperyalizme sonuna kadar bağımlı, işbirlikçi politikaları sonucunda ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. AKP iktidarı her ne kadar Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, yaşananların manüplasyon olduğunu propaganda etse de krizin sonuçları biz emekçilerin yaşamında her geçen gün daha fazla hissedilmektedir. Reel ücretlerin düşmesi, artan işsizlik ve zamlar nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır.

Ucuz iş gücü olarak görülen, toplumsal rolü annelik ve ev içi işler olarak tanımlanan biz kadınlar açısından ise ekonomik krizin faturası daha ağır olmaktadır. Nitelikli iş gücü olarak tanımlanan alanlarda işten ilk çıkarılan kadınlardır. Yine kriz dönemlerinde kadınlar güvencesiz ve esnek çalışmaya aday ucuz işgücü olarak görülmekte, emek sömürüsü katlanmaktadır. İş yerlerinde mobing, doğum izinlerinin işten çıkarma gerekçesi haline getirilmesi ve artan çalışma saatleri yine kriz koşullarında artmaktadır.

Öte yandan ev emekçisi olarak adlandırabileceğimiz milyonlarca kadın artan fiyatlar ve zamlar nedeniyle geçim sıkıntısını bire bir yaşamakta, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak konusunda bir çıkmaza sürüklenmektedir. Doğalgazdan, elektiriğe, okul harcamalarından temel gıda maddelerine kadar pek çok ürüne yapılan zamlar asgari yaşam koşullarımızı dahi zora sokmaktadır.

Biz emekçilerin cephesinde işsizlik, yoksulluk ve gelecek kaygısı yaşanırken, patronların cepleri daha fazla dolmaktadır. Emine Erdoğanlar, Güler Sabancılar ve daha niceleri lüks harcamalarından ödün vermemektedir. Aynı gemideyiz edebiyatı yapanlar krizi fırsata çevirmekte, karlarına kar katmaktadır.

Yaşanan ekonomik çöküntünün altında kalmamak, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkmak için, krizin faturasını ödememek için emekçilerin, işçilerin örgütlü gücüne her zamankinden daha fazla ihitiyacımız var.

Bizler değişik sektörlerde çalışan işçi kadınlar, emeği yok sayılan ev emekçisi kadınlar, işsizliğe mahkum edilen genç kadınlar olarak krize karşı mücadeleyi ve dayanışmayı büyütmek için Sınıf Tavrı Kurultayında buluşuyoruz.

İlerici, aydın, yurtsever, emekten yana bütün kadınları 28 Ekim Pazar Günü ”Yeter Söz İşçinin” başlığı ile yapılacak olan Sınıf Tavrı Kurultayına çağırıyoruz.

İNSANCA BİR YAŞAM EŞİTLİKÇİ BİR DÜZEN İÇİN İŞÇİLER BULUŞUYOR!

YETER SÖZ İŞÇİNİN!

SINIF TAVRI KURULTAYI

TARİH; 28 EKİM 2018 PAZAR

SAAT: 14.00

YER:Birleşik Metal İş Sendikası (BMİS) Genel Merkezi

ADRES: Bostancı Mah. E80 Yanyol Cad. No:2 Kadıköy/İstanbul

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ