Sınıf Tavrı işkolu toplantıları başladı

Sınıf Tavrı komiteleri toplantılarının ardından, Sınıf Tavrı İstanbul'da işkolu toplantılarına başladı.

Sınıf Tavrı işkolu toplantıları başladı

28 Ekim’de gerçekleşen Sınıf Tavrı kurultayında alınan kararlardan biri de işyeri komitelerinin kurulmasıydı. Sakarya, Lüleburgaz ve Eskişehir bölgelerinde ön kuruluşları yapılan Sınıf Tavrı komiteleri toplantılarının ardından, Sınıf Tavrı İstanbul’da işkolu toplantılarına başladı. 9 Aralık Pazar günü İstanbul Kadıköy ve Kartal’da metal işçileri ve beyaz yakalılarla bir araya gelen Sınıf Tavrı, her iki işkolunda da işyeri komitelerinin kurulmasını kararlaştırdı.

Kartal’da İlerici Kadınlar Derneği (İKD) binasında gerçekleşen metal işçileri toplantısına, Sınıf Tavrı YK üyesi Kemal Parlak katıldı. Toplantıya Hisar Çelik, Böhler, THY, ABB gibi büyük işletmelerdeki metal işçileri de katılırken, bölgede bulunan işletmelerden metal işçileri de katıldı. Toplantıda işkolundaki sorunlar konuşulurken, metal işçilerinin güçlü bir örgütlülüğünün yaratılması için sözler de alındı. Metal işçileri komitesi, ilerleyen haftalarda İstanbul’un başka bölgelerinde de benzer toplantıları gerçekleştirme kararı aldılar.

Kadıköy’de gerçekleşen beyaz yakalı toplantısına Sınıf Tavrı adına YK üyesi Erkan Kılıç katıldı. Toplantıda “İstanbul’un Bedeli” isimli belgesel gösterimi de yapılırken, belgeselin yönetmeni Ümit Oktay Aymelek de belgeseliyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yönetmen Aymelek, yaptıkları video belgeselin “beyaz yakalı” meselesine farklı bir açıdan yaklaştığını belirtti. Sınıf Tavrı adına sunumu gerçekleştiren Erkan Kılıç, beyaz yakalılar ile mavi yakalıların temelde aynı sömürü mekanizmalarına maruz kaldığını belirtirken, Şişecam örneğinden söz etti.

Toplantıya sigorta, bankacılık, kültür-sanat, ticaret, mühendislik, eğitim gibi alanlardan emekçiler katıldı.

Sınıf Tavrı dört bir yanda toplantı gerçekleştirecek

Sınıf Tavrı toplantıları İstanbul’da tekstil, eğitim, mağazacılık ve sağlık işkollarında devam edecek. Bununla beraber önümüzdeki haftalarda Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Trakya bölgelerinde geniş katılımlı Sınıf Tavrı toplantıları da organize edilerek, işyeri komiteleri çalışmasına hız verilecek. Toplantıların bir sonraki aşamada Mersin ve Antep’de de gerçekleşmesi hedefleniyor.