Sınıf Tavrı Avukatı Erkan Kılıç, 180 kişiyi işsiz bırakan Akgün TEM Hastanesi'yle ilgili konuştu

"Ekonomik" gerekçeyle kapanmasının ardından 180 çalışanının işsiz kaldığı Özel Akgün TEM Hastanesi'yle ilgili olarak Sınıf Tavrı Avukatı Erkan Kılıç Hürriyet'e konuştu.

Sınıf Tavrı Avukatı Erkan Kılıç, 180 kişiyi işsiz bırakan Akgün TEM Hastanesi'yle ilgili konuştu

İstanbul İkitelli’de bulunan Özel Akgün TEM Hastanesi, ortaklarının arasındaki anlaşmazlık sonucu “ekonomik” gerekçelerle hizmete kapanmıştı. İlk olarak Manifesto‘da yer alan olayın ardından, ortada kalan çalışanların Sınıf Tavrı’nın desteğiyle hukuk mücadelesi başlattığına yine sitemizde yer vermiştik.

Konuyla ilgili bugün Hürriyet’te de bir haber yayımlandı. Hürriyet‘ten Dinçer Gökçe’nin haberinde, kapanma sonucu 180 çalışanın işsiz kalan ve maaşları ödenmeyen çalışanlarla ilgili olarak “Hastane yönetimi, yaşanan sıkıntının geçici olduğunu belirtirken, personel ise izne çıkarıldı.” ifadeleri kullanıldı.

Hastane binasının tamamen boşaltıldığı anlaşıldığı bilgisine yer verilen haberde cihazların tamamı taşınırken, bazı hastaların da mağdur olduğu belirtildi.

Sınıf Tavrı Avukatı Erkan Kılıç’ın açıklamasının da yer aldığı haberde Kılıç’ın “İşçilerin ortalama alacağı 100 bin TL seviyesinde. Doktorların ise 200-300 bin TL arasında değişen tutarlarda alacağı var. Gerekli yasal girişimleri yaptık; ancak tahsil imkânının olup olmadığı belirsiz” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Habere göre hastanenin sahibi olan Şirketin Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Av. Görkem Gökçe ise, “Genel Kurula katılmayan bir takım pay sahipleri, yönetim kurulunun seçilememesine sebep oldular. Şirket organsız kaldı. Bundan sonra hukuki süreç işleyecek.” açıklamasında bulundu.