Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'nde olay çıktı: 10 gardiyan, 7 çocuk yaralı

Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'nde çıkan olayda 10 gardiyan ve 7 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'nde olay çıktı: 10 gardiyan, 7 çocuk yaralı

Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’nde çıkan olayda 10 gardiyan ve 7 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi yönetiminden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, cezaevine çok sayıda ambulansın sevkedildiği öğrenildi.

Ankara’nın Sincan ilçesinden bulunan Sincan Çocuk Kapalı Cezaevinde meydana gelen kargaşada, gardiyanlarla çocuklar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle gerginlik yaşandı.

Yaşanan gerginliğin kavgaya dönüşmesi üzerine, 10 gardiyan ve 7 çocuk yaralandı. Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi yönetiminden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, cezaevine çok sayıda ambulansın ve sağlık ekibinin sevkedildiği öğrenildi.

Yaralı gardiyanlar ve çocukların çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenilirken, olayın ardından cezaevi içinde ve dışında güvenlik tedbirleri artırıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan olaylara dair yapılan açıklama şöyle:

“Bu gün (21.12.2018) akşam saatlerinde Sincan çocuk kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu olarak bulunan çocuklar arasında yaşanan tartışmaya görevli infaz koruma memurlarının müdahalesi sırasında 7 çocuk ile 14 infaz koruma memuru hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavileri cezaevi içerisinde sağlık memurlarınca yapılmış olup hastaneye herhangi bir çocuğun sevkine gerek duyulmamıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” gazetemanifesto.com