Şimdi de başımıza 'Damat İbrahim Paşa’nın torunları' çıktı!

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunları olduğunu öne süren kişiler dava açıp hak iddia etti.

Şimdi de başımıza 'Damat İbrahim Paşa’nın torunları' çıktı!

Gerici AKP iktidarı saray ve saltanat düşkünü politikalarıyla Osmanlı’yı “diriltmeye” çalışırken, durumu fırsat bilen kimileri de padişah torunu olduğunu iddia ederek hak iddia etme cüreti buluyor.

Osmanlı sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 9’uncu ve 10’uncu kuşak torunları olduğunu iddia eden 15 kişinin ardından 11 kişi daha Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar‘ın haberine göre, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 9’uncu ve 10’uncu kuşak torunu olduklarının tespitini isteyen Şerife Ülkü Uyar, Ali Şenkanat, Nezahat Kayra Şenkanat, Burhan Karagöz, Pınar Karagöz, Defne Şenkul, Deniz Şenkul, İlgi Ünal, İlke Dünder, Özge Akkoyunlu ve Süleyman Karagöz, Osmanlı Türk Devleti veziriazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın oğlu Genç Mehmet Paşa’nın torunu olan Hüseyin Hilmi’nin kızı Münüre’den olma torunları olduklarını iddia etti.

Müvekkillerinin Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın soyundan geldiklerini dava dilekçesinde ileri süren Avukat Didem Kazel, “Müvekkillerin vakfedenin (Nevşehirli Damat İbrahim Paşa) soyundan geldiği ortadadır. 19 Ocak 2013 tarihli kanun değişikliği ile nüfus kayıtlarının kan bağını ispatlamak için yeterli görüldüğü sistem yerine kişilere vakıf evladı olduklarının tespiti için dava açma zorunluluğu getirilmiştir.

Anne ve babasının vakıf evladı olduğu tespit edilmiş kişilerin bu kanun değişikliği öncesi nüfus kayıtlarının ibrazı ile vakıf evladı oldukları tespit edilebilmesi mümkün iken, kanun değişikliğiyle birlikte her bir vakıf evladının mahkeme kararıyla tespit edilmesi yönünde düzenlemeye gidilmiştir. Tüm bu nedenlerle davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz” dedi.

11 davacı, sadrazam soyundan geldikleri mahkeme huzuruyla ispatlar ise vakıf gelirlerinden belirli oranda hak sahibi olacak.