Silivri'de besicilere 'şarbon' uyarısı: Hayvanlarınızı dışarı salmayın!

Çantaköyü Sancaktepe Mahallesi'nde besicilere "Bölgemizde şarbon hastalığı tespiti olduğundan besicilerin büyükbaş havyvanlarını dışarı salmaması ve aşı yapılacağı duyurulur" şeklinde bir anons yapıldı.

Silivri'de besicilere 'şarbon' uyarısı: Hayvanlarınızı dışarı salmayın!

İstanbul’un Silivri ilçesi Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri şarbon şüphesi nedeniyle karantina altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada, Silivri’de şarbon şüphesine dair şarbon olduğu belirlenen hayvanlarla temas eden 48 kişiden 6’sında deri lezyonu tespit edildiğini ve hayati tehlikesi bulunmayan bu kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini açıkladı.

Silivri’nin iki mahallesinde bulunan 3 bin 500 hayvanın sabah saatlerinden itibaren aşılanacağı bilgisi paylaşılırken, şarbon şüphesiyle 22 kişinin de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdukları açıklanmıştı.

Jandarma ekipleri Sancaktepe’de şüpheli kurbanların alındığı belirtilen çiftliği belirleyerek inceleme başlatmış, karantina alınan Silivri’nin Balaban ve Sancaktepe Mahallelerinde, Değirmenköy, Gümüşyaka, Çeltik ve Çantaköy’de bulunan 3 bin 500 hayvan aşılanacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Çantaköyü Sancaktepe Mahallesi’nde besicilere “Bölgemizde şarbon hastalığı tespiti olduğundan besicilerin büyükbaş havyvanlarını dışarı salmaması ve aşı yapılacağı duyurulur” şeklinde bir anons yapıldı.