Şili Devlet Başkanı faşist Pinochet döneminden kalan anayasayı değiştirmek için girişimde bulundu

Şili Devlet Başkanı Michele Bachelet, görev süresinin bitimine 5 gün kala eski diktatör Pinochet döneminden kalan anayasayı değiştirmek için girişimde bulundu. Televizyon ve radyo yayınıyla halka seslenen Bachelet, sunduğu anayasa taslağının temel değerlerinin “haysiyet, özgürlük, eşitlik, dayanışma ve tüm insanların temel haklarına saygı” olduğunu açıkladı. Taslağın kişisel verilerin korunması, sağlık kalitesi, konut, iş, ücretsiz eğitim... View Article

Şili Devlet Başkanı faşist Pinochet döneminden kalan anayasayı değiştirmek için girişimde bulundu

Şili Devlet Başkanı Michele Bachelet, görev süresinin bitimine 5 gün kala eski diktatör Pinochet döneminden kalan anayasayı değiştirmek için girişimde bulundu.

Televizyon ve radyo yayınıyla halka seslenen Bachelet, sunduğu anayasa taslağının temel değerlerinin “haysiyet, özgürlük, eşitlik, dayanışma ve tüm insanların temel haklarına saygı” olduğunu açıkladı.

Taslağın kişisel verilerin korunması, sağlık kalitesi, konut, iş, ücretsiz eğitim ve grev haklarını koruduğunu vurgulayan Bachelet, “Son güne kadar yönetimde olacağım ve bu durum kimseyi şaşırtmamalı.” ifadelerini kullandı.

Taslak, 11 Mart’ta göreve gelecek yeni Devlet Başkanı Sebastian Pinera yönetimi tarafından ele alınacak.

Bachelet’in salı günü imzaladığı taslak, erkek ve kadınlar için eşit ücret garantisi, yerli halkın tanınması ve sivil hakların genişletilmesine dair değişiklikler içeriyor.