‘Silahlı eğitim kampları’ tartışması sürüyor: ‘Son aylarda 2 milyon 300 bin tüfek ve tabanca ruhsatı verildi’

İP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, SADAT’ın yanıtına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

‘Silahlı eğitim kampları’ tartışması sürüyor: ‘Son aylarda 2 milyon 300 bin tüfek ve tabanca ruhsatı verildi’

Geçtiğimiz günlerde İP Genel Başkanı Meral Akşener’in ortaya attığı “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları var” iddiası tartışılmaya devam ediliyor. Meral Akşener’in iddiası sonrasında gözlerin çevrildiği SADAT konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetmişti. İP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise, SADAT’ın yanıtına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in “silahlı kamplarda eğitim veriliyor” iddialarına Uluslararası Savunma Danışmanlık Ticaret Şirketi (SADAT) yanıt vermişti. SADAT, Meral Akşener’in iddialarına ilişkin, “SADAT’a ait olduğu iddia edilen eğitim kamplarıyla ilgili en ufak bir delil varsa derhal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişinin, işin aslını çok rahat öğrenebilecek bilgi ve imkana sahip olmasına rağmen buna ihtiyaç duymamıştır” açıklamasını yapmıştı.

“Türkiye genelinde silahlanma süreci yaşanıyor”

Halk TV’de katıldığı programda Meral Akşener’in iddialarını ve SADAT’ın bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamaları yorumlayan İP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Genel Başkan böyle konularda hep temkinlidir. Sayın Akşener böyle bir konuda açıklama yapıyorsa, bunun muhakkak bir temeli vardır” diye konuştu.

Türkiye genelinde bir silahlanma süreci yaşandığını iddia eden Özdağ şunları söyledi: “Son 23 ay içerisinde 2 milyon 300 bin yivsiz tüfek ve tabanca için ruhsat verildi. Bakanlığın rakamı, çılgın bir silahlanma. Bir de ruhsatsız ve uzun namlulu ağır saldırı silahlı şeklindeki silahlanmadan bahsediliyor.

Diğer yandan sadece Konya ve Tokat’ta değil, ülkenin belirli yerlerinde geçici nitelikli kamplar kuruluyor. Kuruluyor, kaldırılıyor”

Kendisine bu kampların nerede kurulduğuna ilişkin soruya ise, “Jandarmaya yapılan suç duyuruları da var. Jandarmanın gidip keşif yaptığı yerler de var. İhbardan sonra tutanak tutuluyor, ‘Siyasi konjonktür fazlasını yapmaya müsait değil’ diyor. Tam cümle bu…” yanıtını verdi.

Gizli soruşturma açıldı

Özdağ, konuyla ilgili savcılığın gizli bir şekilde soruşturma açıldığını da ifade ederek, “Hukuk bu tür gelişmeler karşısında sessiz kalmamalı. Öyle Halk Özel Hareket bırakın bunları…” diye konuştu.