SGK'nın taşınmazları satılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenirken yıllardır kullandığı "SGK'nın batırılması" konusu, AKP'nin özelleştirme saldırısıyla gerçeğe dönüşüyor.

SGK'nın taşınmazları satılıyor!

Diğer tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi sosyal güvenlik hakkını da alınıp satılacak bir mal olarak gören patronların iktidarı AKP, SGK’ya ait çok sayıda taşınmazın satışı için de düğmeye bastı. Bu yıl 34 milyar lira açık vermesi beklenen kurumun birçok ildeki mülkiyeti kendisine ait taşınmazları satışa çıkardığı öğrenildi.

SGK Başkanlığı dün yayınladığı ilanda, gayrimenkullerin satılacağını duyurdu. Buna göre, mülkiyeti SGK’ye ait olan gayrimenkuller, açık artırma usulü ile satılacak. İlanda satılacak gayrimenkullerin yerleri, muhammen bedelleri yer aldı. İlana göre 16 ilde yer alan çeşitli gayrimenkullar satılacak. Satılacak yerler arasında işyerleri, betonarme binalar, arsalar, 4-5 katlı binalar, meskenler, tarla da bulunuyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında en fazla arsalar var.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır‘ın haberine göre, Gayrimenkullerden bazılarının muhammen bedelleri şöyle: Muş merkezde yer alan Yaprak Tütün Bakımevi ve arsası 20 milyon 970 bin lira. Zonguldak Merkez Ontemmuz’da arsa 3.7 milyon lira. Balıkesir Burhaniye Geriş’te arsa 5.8 milyon lira. İstanbul Silivri Selimpaşa’da arsa 13.6 milyon lira. Şanlıurfa Akçakale Koruklu’da tarla 2 milyon lira. Kırıkkale Bahşili’de betonarme binası ve arsası 1.6 milyon lira. Burdur merkezde 5 katlı betonarme bina ve arsası 1.5 milyon lira. Niğde merkezde arsa 3.1 milyon lira. Tunceli merkezde 4 katlı kargir bina ve arsası 1.2 milyon lira. Kahramanmaraş Onikişubat’ta arsa 1.7 milyon lira.