Şevki Yılmaz Cumhuriyet'e nefret kustu, hilafet istedi

Gerici Şevki Yılmaz, Cumhuriyet'in kurucularını "Hainler" diyerek hedef aldı, "hilafetin geri getirilmesinin her müslümanın görevi" olduğunu söyledi.

Şevki Yılmaz Cumhuriyet'e nefret kustu, hilafet istedi

AKP destekçisi Akit Gazetesi’nin köşe yazarı, eski Refah Partili Şevki Yılmaz, açıkça hilafet ve şeriat istediği yazısında Cumhuriyet’in kurucularına da “Hain” demekten çekinmedi. Gerici Yılmaz, “Ne Mutlu Müslümanım Diyene!” başlıklı yazısında, dinci argümanlarla milliyetçilik “eleştirisi” yaparken bunun yerine ümmetçiliğe çağrı yaptı.

1923 Cumhuriyeti’nin yok edilmesine rağmen halen diğer resmi bayramlarla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın islami bir anlayışla kutlanmamış olmasına içerleyen Yılmaz, “Ümmet Bilinci ve Allah’ın (cc) yardımıyla kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramını diğer bayramlar gibi yine sadece klasik rejim statüsü içinde andık! Zira düşmanları denize dökerek o zaferleri kazananların torunları olan bizler; düşmanın cahiliye rejimlerini ve İZM’lerini hâlâ denize dökemedik!” dedi.

Danimarka ve Hollanda’da Muhammed peygamberi alaya alan karikatürler ile Müslüman nüfusu çok olan ülkelerin zayıf durumuna dikkat çeken Yılmaz, bunun sebebi olarak Cumhuriyet’in kurulmuş ve hilafetin kaldırılmış olmasını gösterip “Zaferlerle korunan ana ocağımız Osmanlı Cihan Devleti’nin ve Hilafetin içimizdeki hainler tarafından yıkılmasından sonra sahipsisiz, çobansızız, başsız ve anasızız!” dedi.

Yılmaz, AKP’nin başkanlık rejimiyle birlikte girilen süreci de Cumhuriyet’in kuruluş dönemindeki yeniliklere duyduğu nefretini ifade ederek “Devrimlerin morfinleriyle uyutulan Osmanlı’nın oğlu Türkiyemiz ise gaflet ve cehalet uykusundan yeni uyanıyor” sözleriyle “müjdeledi”.

Gerici yazar, Türkiye’nin hilafete dönmesi gerektiğine ilişkin çağrısını da gizleme gereği duymayarak şöyle yazdı: “Türkiye’nin analık yani Hilafet Makamına gelmesi için tüm engellere ve ambargolara aldırış etmeden çalışmak, her Müslümanın imani görevidir!”

ATATÜRK’E ‘SELANİKLİ DÖNME’ DEDİ, BERAAT ETTİ

Kapatılan Refah Partisi’nden Rize Milletvekili olan Şevki Yılmaz, 2015 yılında konuşmacı olarak katıldığı Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği’nin toplantısında, ismini anmadan Atatürk’ü hedef alarak “Bu ümmetin ilk anası yeryüzünde Hadis-i Şerif’in tecellisi ile Fatih Sultan Muhammed Han oldu. Ne Afrika sömürebildi. Ne Asya sömürebildi. Biz böyle tarihte analık yapmış bir milletiz. Cenab-ı Allah bu millete bu imkanı lütf etti ama içimizdeki hainler, Selanikli dönmeler, bu memleketi avuç kurtları içeriden yediler cihan devletini ortadan kaldırdılar” şeklinde konuşmuştu.

Bu skandal sözleri nedeniyle hakkında Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yılmaz, mahkeme beraat etmişti. Mahkeme kararı öncesi hazırlanan bilirkişi raporunda ‘Selanikli dönmeler söylemi hiçbir yerde, hiçbir şekilde hakaret içermez’ denilmesi dikkat çekmişti.