Şeriatçı parti de seçimlere katılıyor

Yeni seçim düzenlemeleri ile sosyalist partiler seçimlere katılamazken, şeriatçı HÜDA-PAR'a itirazlar sonucu vize çıktı.

Şeriatçı parti de seçimlere katılıyor

24 Haziran seçimlerine katılmak için YSK önce 9 partinin ismini açıklamış, daha sonra da 15 CHP milletvekilinin İP’e geçmesiyle birlikte İP de seçimlere katılma hakkı kazanmış ve seçimlere girebilecek parti sayısı 10 olmuştu.

AKP ve MHP tarafından karar altına alınan 24 Haziran tarihinden önce YSK tarafından yeni bir uygulama başlatılmış ve geçmiş yıllarda seçimlere katılan partilerin seçim dışı bırakıldığı bir uygulama devreye sokulmuştu. Bu yeni durumla özellikle bir dizi sosyalist partinin seçimlere katılmasının önünü kesilmiş oldu.

Hizbullah’ın legal kanadı HÜDA-PAR da YSK tarafından açıklanan ilk listede adı bulunmuyordu. Ancak özellikle yandaş medyada başlayan HÜDA-PAR’ın seçimlere katılması gerektiğine dair yazılar YSK’yı harekete geçirmiş ve son bir düzenlemeyle HÜDA-PAR’ın seçimlere katılmasının yolu yapılmış oldu.

Sol, sosyalist ve komünist partiler seçimlere katılamazken HÜDA-PAR için yapılan bu ayrıcalıklı düzenleme, şeriatçı partinin ‘Cumhur İttifakı’nın görünmez bileşenlerinden biri olduğu yorumuna yol açtı.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/25/komunistler-24-haziran-secimlerine-iliskin-tutumlarini-acikladi/