Serdar Tuncer'den AKP'ye 'tarikat' uyarısı: Acil önlem alın

Yeni Şafak'ın Menzil tarikatina yakın ismi Serdar Tuncer, kamuda faaliyet gösteren cemaat ve tarikatlara tasfiyeye karşı önlem alınması çağrısı yaptı.

Serdar Tuncer'den AKP'ye 'tarikat' uyarısı: Acil önlem alın

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Serdar Tuncer, son dönemde kamuda önleri açılan cemaat ve tarikatların tasfiyesine yönelik gayretler olduğunu öne sürüp iktidara önlem alma çağrısı yaptı.

Kendisinin de Menzil tarikatına yakın olduğu bilinen Tuncer, AKP’nin seçimlerdeki oy kaybının nedenlerini aradığı köşe yazısında, bunlardan birinin de “adalete güvenin zedelenmesi” olduğuna işaret ederken bunlara ‘FETÖ’ davaları ve kamudan ihraçlarda yaşanan hukuksuzlukları örnek gösterdi.

Tuncer, tasfiye edilen ve tutuklanan cemaatçilerin diğer cemaatlere mensup olanlara da iftira attığını öne sürerken, 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra salıverilen bir özel harekât mensubunun kendisine “Abi ben ömrümün 20 yılını bu devlete vermişim, dağlarda geçmiş ömrüm. Bir yıl dediğin ne ki, feda olsun devletime!” demesini övünerek anlattı.  “İddianameyi hazırlayan savcının, tutuklayan hâkimin, salıverirsem FETÖ’cü damgası yerim endişesiyle hayatını kararttığı her insandan, bu yiğidin bakışıyla olayı değerlendirmesini bekleyemezsiniz.” diyen Tuncer, herkesin her an bir iftiraya uğrama korkusu yaşadığını belirtti.

Tuncer, yazısının devamında da AKP eliyle kamuya yerleştirilen cemaat ve tarikat mensuplarına yönelik ‘tasfiye’ girişimlerine işaret edip önlem alınması çağrısı yaptı.

Tuncer’in “Neden böyle oldu -2” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Bazı işgüzarların devletin muhtelif kurumlarındaki tarikat ve cemaat erbabı ehliyet ve liyakat sahibi zevatı fırsattan istifade ile bir bahane bulup tasfiye etme gayretinin de acilen önüne geçmenin bir yolu ne yapıp edip bulunmalı! Unutmayalım ki FETÖ, giderayak diğer tarikat ve cemaatlere dönüp “bir gün sizin de başınıza aynı şeyler gelecek” diye tehditle karışık kendisine yandaş bulma gayretinin içine düşmüştü. Bugün bu manada mağdur edilen her hakiki tasavvuf ve eli yüzü düzgün cemaat ehli FETÖ’cü namussuzların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.”

http://gazetemanifesto.com/2017/03/28/yeni-safak-yazari-papaya-bakti-hilafeti-hatirladi/