Serdar Gökhan: İlk kez sanata ve sanatçıya bu kadar önem veren bir hükümet görüyorum

TRT'de yayınlanan "Diriliş" isimli dizinin oyuncularından Serdar Gökhan'ın "Sanata, sanatçıya ve tarihimize önem veren bir hükümet ilk defa bunları görüyorum" sözleri yeniden gündem oldu.

Serdar Gökhan: İlk kez sanata ve sanatçıya bu kadar önem veren bir hükümet görüyorum

TRT’de yayınlanan “Diriliş” isimli dizinin oyuncularından Serdar Gökhan, “Sanata, sanatçıya ve tarihimize önem veren bir hükümet ilk defa bunları görüyorum” iddiasında bulundu.

Gökhan’ın yandaşlığını beyan ettiği sözleri aslında 2015 yılına ait. Ancak usta sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmasından sonra, yaptığı “haber”lerle son dönemde Akit’i de geçen Güneş gazetesi, Gökhan’ın sözlerini içeren videoyu sosyal medyada yeniden dolaşıma soktu.

Gökhan o dönem A Haber’de konuk olduğu programda 52 yıldır sanat camiası içerisinde olduğunu belirterek, çok sayıda hükümet gördüğünü ve hiçbir hükümetin iktidarda bulunan AKP kadar sanata, sanatçıya ve tarihimize önem vermediğini söylemişti.

“BU KADAR KAHPENİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE…”

“Bu yüzden çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum kendilerine” diyen Gökhan, “Bu kadar hainin bu kadar kahpenin var olduğu bir ülkede devlet yönetmek de çok zor. İnsanlarımız hainlikte yarış yapıyorlar. Benim iki dedem Balkan harbinde şehit oldu. Ben bu vatan için ölürüm. Biz bu memleketin kanıyla suyuyla toprağıyla ekmeğiyle büyüdük. Kimsenin bu memlekete hainlik yapmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Gökhan bir dönem MHP’den İstanbul Milletvekili adayı da olmuş, ancak kazanamamıştı.