Kusura bakma Erdalcığım biz aynı gemide değiliz…

"Ah Erdal ah. Dizide çok küfür ediliyor diye 23.00’ten sonra yayınlansın diyen RTÜK ile aynı gemidesin sen. Biz de uykusundan çalıp, gece 23.00’te ekran karşısına geçip vicdanlı bir polisi anlatan hikayeyi izlemek isteyenlerle aynı gemideyiz."

Kusura bakma Erdalcığım biz aynı gemide değiliz…

Evrim Kaya

Sen kimlerle aynı gemidesin biz kimlerle aynı gemideyiz onu anlatmak istiyorum.

Sen ‘milletin a.k.’ diyenlerle aynı gemidesin, biz onun vergi borcu silindiği için onun da vergi borcunun yükünü ödeyenlerle aynı gemideyiz.

Sen Ali İsmail’i kuytu köşede tek başına yakaladıkları için kendini cesur zanneden katillerle aynı gemidesin, biz Ali İsmaillerle onurlu mücadele verenlerle aynı gemideyiz.

Sen sıfırlayamadık babacığım diyenlerle aynı gemidesin Erdalcığım, biz zaten sıfırlayacağı maddi şeyleri olmayanlarla.

Erdalcığım sen cumhurbaşkanlığı kültür sanat kuruluna atanan 11 bin liralık kişilerle aynı gemidesin, biz tomaların önünde gitar çalanlarla.

Unutmadan, kültür sanatın hali ortada…

Erdalcığım gerçekten kusura bakma ama 301 madenci öldüğünde trajikomik savunma yapanlarla ve ödül gibi ceza alanlarla aynı gemide değiliz biz.

Tam tersine Erdal, biz ambulansta sedyeye yatarken ‘çizmelerimi çıkartayım mı sedye kirlenmesin’ diyen işçiyle aynı gemideyiz.

Ah Erdal ah. Dizide çok küfür ediliyor diye 23.00’ten sonra yayınlansın diyen RTÜK ile aynı gemidesin sen. Biz de uykusundan çalıp, gece 23.00’te ekran karşısına geçip vicdanlı bir polisi anlatan hikayeyi izlemek isteyenlerle aynı gemideyiz.

Sırası gelmişken, ‘sen görüntüleri izledim çok fena türbanlı bacımızın üzerine işeyen deri pantolon giymiş adamlar var’ diyen yalancı İsmetler gibi insanlarla aynı gemide olabilirsin.

Biz, ‘ben camide içki içen görmedim, din adamıyım yalan söyleyemem’ dediği için sürülen müezzinle aynı gemideyiz.

Bu arada Erdal, biz tiyatroya, konsere, sinemaya biletin parasını ödeyip giden insanlarız. Senin aynı gemide olduğun insanların bunların yanından bile geçmediğini ikimiz de çok iyi biliyoruz.

Bunları niye yazdığıma gelince… Ne kadar mide bulandıran insanlarla aynı gemide seyahat ettiğini gör diye yazdım..

‘Abi dışarıda elinde kaşıkla içeri giremeyenler var’ denildiğinde ‘tamam onları içeri alın bilet paralarını ben öderim, devlet sanatçılığı falan bilmem ben, halkın sanatçısıyım’ diyen Neşet Ertaş’la aynı gemideyiz biz.

Ayrıca bankadaki paranı dolara çevirmediğini okudum. Lütuf etmişsin…

Bir de askerlik açıklaman var ki, o daha rezalet. Bence sen bunları bir tişörtün üstüne bastır öyle gez. Ego sende ağırlık yapıyorsa söyle biz seni sırtımıza alır gezdiririz.

Bu arada biz kim miyiz? Şimdi uzun uzun yazardım ama sen kısaca biz vicdanlı, haksızlığı sindiremeyen insanlarız. Etrafında yoksa öyle insanlar gel, bekleriz Dudullu organize sanayideyiz. Korkma la biziz, türküleri olan insanlar.