Sendikalı oldukları için işten çıkarılan MAPP işçileri eylemde

Tez-Koop-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan MAPP işçileri şirketin önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan MAPP işçileri eylemde

Tez-Koop-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan MAPP işçileri için Ankara Ofisi önünde basın açıklaması yapıldı.

Coca Cola, Doğadan, Samsung, Shell gibi dünya çapındaki markaların projelerine hizmet veren MAPP Merchandising Group Şirketi’nde çalışan 38 işçi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılmıştı.

Anayasal haklarını kullanmalarına rağmen maruz kaldıkları işten atmaları protesto etmek için MAPP’ın Ankara Ofisi önüne gelen Tez-Koop-İş üyeleri ve işten çıkarılan MAPP işçileri adına, Tez-Koop-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar tarafından okunan basın açıklamasında, MAPP işvereninin haksız ve hukuksuz tutumu protesto edildi.

Duyar açıklamasında, “Coca Cola, Efes Pilsen, Doğadan, Samsung, Shell gibi dünya çapında tanınmış markaların projelerine hizmet veren MAPP Merchandising Group Şirketi bünyesinde çalışan işçiler, insan onuruna yakışır çalışma koşulları ve yaşanabilir bir ücret düzeyine erişebilmek için sendikalaşmak istemiştir” dedi.

“MAPP SUÇ İŞLİYOR”

“Son bir aydır MAPP işvereni sendikalaşmanın önüne geçmek için çalışanlara yönelik baskıları arttırmıştır. Bölge Müdürleri ve Supervisiorlar vasıtasıyla, işçilerden E-devlet şifreleri istenerek işçilerin sendika üyelik durumları sorgulanmış ve üyelerimizi sendikamızdan istifaya zorlayan girişimlerde bulunulmuştur.” diyen Duyar, “MAPP işvereni, işçilerin, Anayasanın 51. Maddesiyle güvence altına alınan sendikaya üyelik hakkını açıktan engellemeye çalışmıştır. Baskı ile işçileri sendikamızdan istifa ettirmeye çalışarak Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine göre suç işlemiştir.” ifadelerini kullandı.

Duyar, bu suçu işleyen ve bu suça ortak olan tüm MAPP işveren vekilleri hakkında hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.