Sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçileri direnişte

Gebze'de kozmetik ürünleri üreten Flormar'da sendikada örgütlenen 95 işçi işten atıldı

Sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçileri direnişte

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar kozmetik ürünleri fabrikasında, Petrol İş Sendikası’na üye olan 95 işçinin işlerine son verildi. İşten çıkarılan işçiler, fabrikanın önünde bir araya gelerek halay çekip, düdük çalarak protestoda bulundu.

Flormar’ın ürünlerini üreten Kosan Kozmetik Sanayi Ticaret A.Ş’de sendikal örgütlenme çalışmaları, Mart ayında başlamıştı. Ancak Sendikanın fabrikada Çalışma Bakanlığı’ndan çoğunluğun sağlandığına ilişkin yetki belgesi almasına rağmen, işveren baskılardan vazgeçmedi.

“SENDİKA ANAYASAL HAKKIMIZ”

Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek sözkonusu fabrikada 200’e yakın sendika üyesinin olduğunu belirterek “Patronlar çeşitli bahaneler ileri sürerek bugüne dek 85 sendikalı işçiyi işten çıkardı. Biz direnişimizi sürdürüyoruz. Sendikalı olmak anayasal bir hak. Bu hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Fabrikanın önündeyiz. Alkışlarımızla, sloganlarımızla anayasal hakkımızı savunuyoruz. İşten atılanların işe geri alınmasını istiyoruz” dedi.

“SELAM VERENİ BİLE İŞTEN ATTI”

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Akdemir de, 3 gündür eylemlerini sürdürdüklerini kaydederek “2018 Ocak ayından bu yana Kosan Kozmetik yani Flormar’da bir örgütleme faaliyetimiz var. Bu örgütlenme faaliyeti devam ederken bakanlıktan çoğunluğumuzu aldık. Fakat işverene ulaştığında, burada bir sendikal faaliyetin olduğunu düşünerek ilk önce 12 arkadaşımızı, daha sonra da 4 arkadaşımız derken bu işin önüne geçemeyeceğini düşünerek sendika üyesi önünde gördüğü, selam verdiği, bu işe destek vermekle alakalı olan herkesi iş hakkını tazminatsız bir şekilde feshetti. Şu anda 95 arkadaşımızın iş hakkı İş Kanunu 25. maddeden feshedildi. İşveren burada kötü niyet sergiliyor. Ramazan ayında arkadaşlarımızı tazminatsız bir şekilde işten çıkardı. Hiçbirine 5 kuruş para vermiyor. Bu insanlar, işsizlik sigortasından faydalanmıyor. Haklarını gasp ediyor” ifadelerini kullandı.