"Selin Sayek Böke’nin adaylığını isteyen, düşünen arkadaşlarız..."

“Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP’li delegelerin sayısındaki muamma sürerken, bir çıkış da son anda CHP milletvekili aday listelerine giren ve vekil seçilen Ali Şeker’den geldi. Ali Şeker Yol TV’deki Güne Bakış programına telefonla bağlanarak olası bir olağanüstü kurultay gündeminde Muharrem İnce’yi desteklemeyeceklerini “Biz (olağanüstü kurultayda) Selin Sayek Böke’nin... View Article

“Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP’li delegelerin sayısındaki muamma sürerken, bir çıkış da son anda CHP milletvekili aday listelerine giren ve vekil seçilen Ali Şeker’den geldi.

Ali Şeker Yol TV’deki Güne Bakış programına telefonla bağlanarak olası bir olağanüstü kurultay gündeminde Muharrem İnce’yi desteklemeyeceklerini “Biz (olağanüstü kurultayda) Selin Sayek Böke’nin adaylığını isteyen, düşünen arkadaşlarız.” diyerek ifade etti. Şeker, sözlerini “Selin Hanım bu konuda ikna olur mu onu zaman gösterecek.” şeklinde sürdürürken, Selin Sayek Böke öncülüğünde kurulan “Gelecek İçin Biz” platformu üyeleri platformun olağanüstü kurultay için yaptığı çağrıyı paylaştı.

Hem Selin Sayek Böke hem de 24 Haziran’daki seçimde CHP milletvekili aday listelerinde  yer bulamayan CHP eski Milletvekili İlhan Cihaner ‘devrimci’ bir değişim beklediklerini açıkladıkları olağanüstü kurultay çağrılarını “Partimizin yönetim anlayışını; siyasi-ideolojik çizgisinden örgütlenmeye , toplumla kurduğu ilişki biçiminden parti yönetimine kadar devrimci biçimde değiştirmesi gerekliliktir.” ifadeleriyle paylaştılar.

Aynı platformdan Böke ve Cihaner, daha önce de ortak imza ile “Bir yandan da bu çöküş, ezilenlerin ve sömürülenlerin, sol değerler etrafında örgütlenmesiyle daha eşit, daha özgür, daha demokratik bir geleceğin kurulması için de tarihsel bir fırsat yaratıyor.” şeklinde iddialı bir çağrıyla CHP’ye sınıf temelli, emekten yana sol siyaset önermişlerdi. Aynı çağrıda, 2001-2003 yılları arasında IMF’nin Washington DC ofisinde Ekonomist olarak görev alan ve 2007 yılında Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği ‘Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü kazanan dört ekonomistten biri olan Selin Sayek Böke “Bugün Türkiye’nin karşı karşıya olduğu eşitsizlik ve adaletsizlikler, Saray Rejimi’nin dayattığı neoliberal ekonomi anlayışı ve din istismarcısı siyasal İslam’ın tekçi, baskıcı dayatmasından kaynaklanıyor.” İfadelerine yer vermişti.

Platformdan Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner son olarak seçimlerden önce Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek partilerinin Cumhurbaşkanı adayının “evrensel sol değerleri, Cumhuriyet değerlerini benimsemiş sol bir aday olması”nı istemişlerdi. Aynı görüşmede fikirlerini “Baskın seçim kararı sonrası boykot tartışmasının zamanı, zemini kalmadı. Sandığa yüksek katılım için hemen seferberlik ilan edelim. Asıl gündem Saray rejiminin yıkılması olmalı. Fikir ayrılıklarına karşın tüm gücümüzle başta CHP olmak üzere diğer tüm Hayır bileşenleri ve sivil toplumun topyekun mücadele etmesi gerek. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız.” şeklinde belirtmişlerdi.